Bramborová placka – nejlepší recept

Tyto tradiční bramborové placky jsou skvělým pohodlným jídlem. Podávejte je s jablečnou omáčkou a zakysanou smetanou jako lehkou večeři nebo s pečeným kuřetem jako vydatné zimní jídlo.

Suroviny

  • 3 brambory
  • 1/4 papriky
  • 1 rajče
  • 2 sterilované okurky
  • 1 vejce
  • vegeta dle chuti
  • 50 g tvrdého sýra
  • olej a sůl dle potřeby
  • 4-6 koleček Vysočiny

Postup

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku nakrájíme na proužky, rajčata na čtvrtky, okurky na kolečka. Vejce smícháme s vegetou a ušleháme. Sýr nastrouháme.
  2. Na rozpálený olej v pánvi dáme nastrouhané brambory, osolíme. Až spodní strana ztmavne, otočíme placku, zase trochu osolíme, poklademe salámem, zeleninou a zalijeme rozšlehaným vejcem.
  3. Pánev přikryjeme poklicí. Po chvíli posypeme sýrem a ještě chvíli dusíme pod poklicí.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang