Bramborová placka – nejlepší recept
Tyto tradiční bramborové placky jsou skvělým pohodlným jídlem. Podávejte je s jablečnou omáčkou a zakysanou smetanou jako lehkou večeři nebo s pečeným kuřetem jako vydatné zimní jídlo.
Suroviny
- 3 brambory
- 1/4 papriky
- 1 rajče
- 2 sterilované okurky
- 1 vejce
- vegeta dle chuti
- 50 g tvrdého sýra
- olej a sůl dle potřeby
- 4-6 koleček Vysočiny
Postup
- Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku nakrájíme na proužky, rajčata na čtvrtky, okurky na kolečka. Vejce smícháme s vegetou a ušleháme. Sýr nastrouháme.
- Na rozpálený olej v pánvi dáme nastrouhané brambory, osolíme. Až spodní strana ztmavne, otočíme placku, zase trochu osolíme, poklademe salámem, zeleninou a zalijeme rozšlehaným vejcem.
- Pánev přikryjeme poklicí. Po chvíli posypeme sýrem a ještě chvíli dusíme pod poklicí.