Bábovka s kávou a skořicí – nejlepší recepty

Suroviny – 3 vejce, 100 g másla, 100 g práškového cukru, 2 lžičky instantní kávy, špetku soli, necelé 1/2 lžičky mleté skořice, 200 g polohrubé mouky, 3/4 sáčku prášku do pečiva, 1,5 dcl mléka

Ušleháme žloutky s cukrem a změklým máslem. Smícháme instantní kávu, mletou skořici, mouku, prášek do pečiva. Přidáme ke žloutkové směsi, zaděláme mlékem, případně mléka přidáme víc, než je v receptu uvedeno. Zamícháme. Ušleháme sníh z bíílků. Aby se nám bílky dobře ušlehaly, přidáme špetku soli. Sníh zlehka vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do vysypané a vymazané formy a upečeme v předehřáté troubě.

Bábovka má netradiční chuť. Jednou za čas je to vítaná změna.