Avokádová pomazánka – nejlepší recept
Naučte se připravit tu nejkrémovější a nejlahodnější avokádovou pomazánku, kterou můžete jíst v sendvičích a na toastech nebo podávat jako dip k teplému pita chlebu či zeleninovým tyčinkám.
Náš recept je zdravý a výživný a s pomocí kuchyňského robotu ho zvládnete připravit za pár minut.
Suroviny
- 1 avokádo
- šťáva z 1/2 citronu
- špetka soli a pepře
- 100 ml bílého jogurtu
- 1 malý kousek čerstvého zázvoru
- bylinky na ozdobu
Postup
- Avokádo necháme uzrát téměř doměkka. Poznáme to, když se nám prsty boří do slupky.
- Pak je podélně rozkrojíme, vyndáme pecku a dužinu vyškrabeme malou lžičkou. Slupku vyhodíme.
- Avokádová dřeň je nazelenalé barvy, přidáme citronovou šťávu z poloviny citronu, sůl, pepř, půl kelímku jogurtu a kousek jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru.
- Vyšleháme metličkou a vznikne nám velmi lahodná pomazánka. Celozrnné pečivo natřeme avokádovou pomazánkou a ozdobíme bylinkami.