Avokádová pomazánka – nejlepší recept

Naučte se připravit tu nejkrémovější a nejlahodnější avokádovou pomazánku, kterou můžete jíst v sendvičích a na toastech nebo podávat jako dip k teplému pita chlebu či zeleninovým tyčinkám.

Náš recept je zdravý a výživný a s pomocí kuchyňského robotu ho zvládnete připravit za pár minut.

Suroviny

  • 1 avokádo
  • šťáva z 1/2 citronu
  • špetka soli a pepře
  • 100 ml bílého jogurtu
  • 1 malý kousek čerstvého zázvoru
  • bylinky na ozdobu

Postup

  1. Avokádo necháme uzrát téměř doměkka. Poznáme to, když se nám prsty boří do slupky.
  2. Pak je podélně rozkrojíme, vyndáme pecku a dužinu vyškrabeme malou lžičkou. Slupku vyhodíme.
  3. Avokádová dřeň je nazelenalé barvy, přidáme citronovou šťávu z poloviny citronu, sůl, pepř, půl kelímku jogurtu a kousek jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru.
  4. Vyšleháme metličkou a vznikne nám velmi lahodná pomazánka. Celozrnné pečivo natřeme avokádovou pomazánkou a ozdobíme bylinkami.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang