Avokádová majonéza – raw strava

Avokádová bazalková majonéza je skvělým doplňkem k jakémukoli sendviči nebo wrapu. Česnek a bylinky v kombinaci s krémovým avokádem tvoří chutnou a zdravou majonézu ideální k obědu.

Tato majonéza obsahuje pouze 6 ingrediencí a její příprava je velmi jednoduchá. Navíc je díky přidaným zdraví prospěšným látkám avokáda skvělou volbou pro každého, kdo si chce pochutnat na lahodné a výživné majonéze.

Avokádová majonéza

Avokádo je již dlouho oblíbeným členem kulinářského světa, protože poskytuje jedinečnou chuť a texturu, která může vylepšit mnoho receptů. V současné době se toto ovoce používá i jako základ pro kreativní kulinářské výtvory, jako je například stále oblíbenější avokádová majonéza.

V avokádové majonéze je avokádo výraznou hlavní složkou a vytváří pomazánku, která představuje zajímavou chuťovou kombinaci smetanové a citronové chuti. Spolu s avokádem se v tomto receptu objevuje čerstvá bazalka, citronová šťáva, česnek, himálajská sůl a černý pepř – všechny tyto ingredience dodávají chuti hloubku a barevnost.

Přidáním avokáda vytvoříte zdravou majonézu.

Ať už jíte veganský pokrm, nebo jen hledáte alternativu k majonéze kupované v obchodě, která obsahuje mnoho nezdravých přísad, avokádová majonéza nabízí zajímavou a zdravou variantu. Představuje jednoduchou a chutnou alternativu k běžné majonéze, která může být lepší volbou pro ty, kdo chtějí zvýšit příjem živin, protože avokádo je skvělým zdrojem zdravých tuků a poskytuje chuť, která jistě ozvláštní každé jídlo.

Ingredience

  • 1 avokádo
  • 1/3 šálku čerstvých bazalkových listů
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky mletého česneku
  • špetka himálajské soli
  • špetka pepře
Avokádová majonéza se hodí na sendviče a hamburgery nebo jako dip k zelenině.

Postup

  1. Avokádo, lístky bazalky, citronovou šťávu, česnek, sůl a pepř vložte do mixéru a rozmixujte do krémové konzistence.
  2. Krémovou avokádovou bazalkovou majonézu přendejte do servírovací misky.
  3. Vychutnejte si lahodnou a zdravou majonézu.

Vyzkoušejte tento recept, až budete příště hledat barevný, krémový a chuťově výrazný dip, který dodá pokrmu chuť. Majonéza se hodí k americkým bramborám, batátovým hranolkům, krevetám na grilu, burgeru nebo kuřecím stripsům (recept).

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang