Česnekový koláč – nejlepší recept
Tento koláč má bohatou a výraznou chuť, kterou musíte ochutnat, abyste uvěřili. Česnek je aromatický, což koláči dodává velmi výraznou chuť.
Tento jedinečný pokrm je skvělým doplňkem pozdní snídaně nebo oběda a může sloužit i jako samostatná lehká večeře. Vezměte ho na příští večírek a z pochybujících přátel udělejte fanoušky jediným soustem.
Suroviny
- 750 g mouky
- 100 ml oleje
- 500 ml mléka
- 50 g droždí
- 1 lžička cukru
Náplň
- 250 g hery
- 3 žloutky
- 12-14 namačkaných stroužků česneku
- vegeta na posypání
Postup
- Do mísy dáme mouku, olej, mléko a kvásek (připravený z mléka, cukru a droždí). Vypracujeme hladké těsto a necháme ho hodinu kynout.
- Zatím si smícháním surovin připravíme náplň. Pak těsto rozdělíme na 4 části. Rozválíme je, naplníme a posypeme vegetou.
- Dáme je na vymazaný plech, nakrájíme na trojúhelníky (ale od sebe je neoddělujeme). Necháme 10 minut kynout a dáme péct.