Pastiňákové bramboráčky – nejlepší recept
Tyto neodolatelné bramboráky jsou ideální, když máte chuť na křupavý bramborový pokrm s nadýchaným vnitřkem, který je navíc jednoduchý na přípravu.
Pastiňákové bramboráčky jsou dozlatova osmažené bramborové placky pro jakoukoli denní dobu připravené pouze z několika základních surovin ze spíže. Tento tradiční pokrm můžete podávat s jablečnou omáčkou nebo zakysanou smetanou.
Suroviny
- 500 g brambor
- 500 g pastiňáku
- 150 g uzeného boku
- 2 vejce
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička sušené majoránky
- mletý černý pepř, sůl dle chuti
- olej na smažení
Postup
- Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Pastiňák oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
- Obojí vložíme do větší mísy a přidáme vejce, na kostičky nakrájený uzený bok, rozetřené stroužky česneku, lžičku majoránky, mletý černý pepř, sůl a vše důkladně promícháme. Podle hustoty do těstíčka přidáme 2-3 lžíce hladké mouky. Promícháme.
- Na pánvi necháme rozehřát olej. Polévkovou lžící nabíráme připravené těsto a na pánvi z něho tvoříme placičky, které po obou stranách osmažíme dozlatova.
- Podáváme nejlépe s tatarskou omáčkou nebo s dipem a zeleninovými saláty.