Rustikální digestoře

Digestoře jsou již docela dlouhou dobu součástí našich kuchyní. Avšak jak přibývá čas, tak přibývá i využívání digestoří. Je to způsobeno hlavně tím, že interiéroví designéři se snaží propojovat kuchyně s obytnými pokoji.

Při vaření i pečení vznikají a usazují se různé vedlejší plyny, aroma a také prach. Nikdo přece nechce, aby mu byl byt cítit po spáleném oleji nebo i po vůni z chutné večeře. V těch horších případech se usazuje mastný prach na nábytku. Tento prach je odolnější než obyčejný. Těžší se myje a také více znehodnocuje nábytek.

Důležitý je výkon

Při koupi rustikálního digestoře by se neměl v první řadě zohledňovat jen jeho estetický vzhled, zda se hodí ke kuchyňské lince, ke stolu a jiným věcem. Při koupi digestoře má největší význam jeho funkčnost a síla, protože v první řadě úkolem digestoře je vysát z kuchyně zápach a prach ze vzduchu.

Jak bylo zmíněno, při koupi rustikálního digestoře je velmi potřeba sledovat jeho výkon. Velikost kuchyně do které chceme tento digestoř zakoupit se musí odrážet na jeho výkonu. Podle odborníků je optimální, aby znečištěný vzduch v kuchyni byl za hodinu přefiltrován a vyměněn minimálně třikrát. 

Technické tabulky, které ukazují výkon, jsou uváděny v krychlových metrech odstraněného vzduchu za jednu hodinu. Tyto údaje se pohybují v rozmezí od 300 m³/h do 800 m³/h. Je tedy vhodné změřit objem kuchyně, vydělit číslem 3 a dostaneme potřebný výkon digestoře. Obecně platí, že malé panelákové kuchyně si vystačí s výkonem přibližně 300 m³/h.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang