Rustikální digestoře

Digestoře jsou již docela dlouhou dobu součástí našich kuchyní. Avšak jako přibývá čas, tak i přibývá využívání digestoří. Je to způsobeno hlavně tím, že interiéroví designéři se snaží propojovat kuchyně s obytnými pokoji.

Při vaření i pečení vznikají a usazují se různé vedlejší plyny a aroma a také prach. Nikdo přece nechce, aby mu byt byl cítit po spálení oleji nebo i po aroma z chutné večeře.V těch horších případech se usazuje mastný prach na nábytku. Tento prach je více odolnější než obyčejný. Těžší se myje a také více znehodnocuje nábytek.

Při koupi rustikálního digestoře by se neměl v první řadě zohledňovat jeho estetický vzhled, zda se hodí ke kuchyňské lince nebo ke stolu a různým jiným věcem.Při digestoři má největší význam jeho funkčnost a síla, protože v první řadě úkolem digestoře je vysát z kuchyně zápach a prach ze vzduchu.

Jak bylo zmíněno, při koupi rustikálního digestoře je velmi třeba sledovat jeho výkon. Velikost kuchyně do které chceme tento digestoř zakoupit se musí i odrážet na jeho výkonu. Podle odborníků je optimální, aby znečištěný vzduch v kuchyni byl za hodinu přefiltrovaný a vyměněn minimálně tři krát. 

Technické tabulky které ukazují výkon, jsou uváděny v krychlových metrech odstraněného vzduchu za jednu hodinu. Tyto údaje se pohybují v rozmezí od 300 m³ / h do 800 m³ / h. Je si tedy změřit objem vaší kuchyně, který vydělíme číslem 3 a dostaneme potřebný výkon digestoře. Obecně platí, že malé panelákové kuchyně si vystačí s výkonem přibližně o 300 m³ / h.

.