Překvapte své hosty! Luxusní a praktické sedací soupravy pro každý interiér

Přemýšlíte nad koupí nové sedačky? 

Ať už žijete v malém bytě, nebo máte prostorný dům, správná pohovka může zcela proměnit vaše bydlení. V dnešní době je na trhu nespočet variant, jak si vybrat tu pravou? Zde je několik tipů, jak si vybrat pohovku, která bude vyhovovat právě vám a vašemu životnímu stylu.

Rohové sedačky

Ideální pro ty, kdo chtějí maximálně využít prostor svého obývacího pokoje. Umístit je však nemusíte pouze do rohu, budou vypadat stylově i uprostřed obývacího pokoje a stanou se tak středobodem designu ve vašem obýváku. Perfektní řešení jak pro velké rodiny, tak pro každého, kdo rád hostí přátele. Nezapomeňte však přemýšlet nad jejím umístěním dopředu, protože je potřeba si promyslet, zda budete potřebovat levý či pravý roh.

Malé pohovky

Malá pohovka je skvělá volba pro menší byty nebo studiové apartmány. Nezabírá mnoho místa, ale stále poskytuje pohodlí a styl. I mezi malými pohovkami najdeme například rozkládací či s úložným prostorem, což v malých prostorech oceníte ještě více.

Rozkládací pohovky s úložným prostorem

Tyto multifunkční kousky nábytku nabízejí nejen místo k sezení, ale i praktické úložné prostory pod sedákem, ideální pro ukládání knih, dek nebo sezónního oblečení. Perfektní pro ty, kdo často přijímají hosty na přespání. Během dne elegantní sedačka, v noci pohodlné lůžko. To je rozkládací pohovka s úložným prostorem.

Levné pohovky

Nemusíte utrácet majlant, aby váš obývací pokoj vypadal stylově. Existuje mnoho cenově dostupných možností, které nezklamou ani v kvalitě, ani ve vzhledu. Levnou pohovku s kvalitními vlastnostmi tak můžete koupit překvapivě snadno.

Pro milovníky barev

Pokud máte rádi barvy, tak je dnešní nabídka trhu přesně pro vás. Dříve vedly spíše barvy unylé a monotónní, dnes však řada výrobců nabízí velkou škálu látkových vzorníků, kde naleznete hned několik tónů od jedné barvy. Nebojte se prodejce zeptat, zda sedací soupravu nabízí i v jiných barvách, než je na fotografii. Vzorníky bývají bohatší než portfolio nafoceného produktu.

Snadná údržba

Dnes řada výrobců nabízí k sedačkám i růžné vzorníky látek ze kterých si můžete vybrat. Mezi těmito látkami se často nacházejí VODĚODOLNÉ, SNADNO ČISTÍCÍ, vhodné k domácím mazlíčkům (PETPROOF) nebo NANO látky. Pod názvem NANO látky se ukrývají funkce všech dříve jmenovaných látek v jednom, avšak také se od toho odvíjí cena. Doporučujeme tedy si promyslet, co z těchto funkcí preferujete a nejvíce upotřebíte a zvolit, tak látku s danou funkcí, která bude ve výsledku i o něco levnější.

Každá z těchto možností má své specifické přednosti a je důležité vybrat takovou, která nejlépe odpovídá vašim potřebám a prostorovým možnostem. Nezapomeňte také zvážit materiál, barvu a styl, aby vaše nová pohovka ladila s ostatním interiérem.

Už máte svého favorita?

Pokud vás tento článek oslovil, tak jej nezapomeňte sdílet s přáteli, kteří také možná právě řeší problém s výběrem nové pohovky. 

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang