I toto jsou slánky a pepřenky

Slánku a pepřenku najdete v každé kuchyni, restauraci, jídelně a dokonce i u „hladového okna“. Běžně o těchto dvou malých věcech asi nepřemýšlíme. Mají jednu jedinou funkci, vypadají však různě.

Osolit nebo opepřit jídlo se dá solničkou nebo pepřenkou, která vypadá skvostně a má velmi zajímavý design. Se stejným úspěchem lze na dochucení pokrmu použít plastovou krabičkuo s dírkami, která původně byla určena na bůhvíco.

Nápaditá ozdoba interiéru

Slánky a pepřenky, které vypadají zajímavě, nápaditě anebo jsou zkrátka hezké ozdobí každou kuchyň či jídelnu. I tak obyčejná a běžná věc, jako je solnička s pepřenkou, dokáže oživit interiér bytu.

Slánky se vyrábějí z nejrůznějších materiálů. Běžně se používá sklo, plastická hmota, kov či keramika. Není ani příliš velkou vzácností setkat se s použitím přírodních „surových“ materiálů jako je kámen a samozřejmě také dřevo.

Po stránce designu je nabídka ještě rozmanitější než u materiálů. Zde se meze opravdu nekladou. Plastové jablíčko s hruškou, nejrůznější zvířátka a panáčci jsou opravdu tím nejméně nápaditým, s čím se v tomto sortimentů zboží může člověk setkat.

Pokud člověk neshání vyloženě to nejlevnější, může dopřát svému stolu v kuchyni trochu toho zajímavého designu a opatřit mu slánku s pepřenkou, která bude bavit každou návštěvu.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang