Holly Woodová a Karolína vs. Naomi

Nedávno skončila sedmidílná soutěž The Face, jejíž „tváří“ byla vedle Naomi Campbell a Coco Rocha také supermodelka českého původu Karolína Kurková. Co tato reality show přinesla?

Kromě toho, že ji vyhrála mladá Afroamerička Devyn ze stáje Karolína, měli diváci možnost vidět pověstné cholerické výstupy Naomi Campbell na vlastní oči. Což je docela fajn tývka. Na druhou stranu ještě zajímavější by byla, kdyby měla Naomi nějakého solidního protivníka.

Televizní divák má mentalitu senilní babky z Troškova Slunce seno, která si sem tam na návsi vřískne „Už se perou? Už se perou?“. Její chuť po krvi by The Face rozhodně nezasytila.

Naomi se sice chovala, jako by chtěla vyhrát casting do reality show The Real Housewives of Atlanta – křičela, rozčilovala se, urážela, vyhrožovala a hledala paruku, kterou by mohla strhnout. Jenže jí za to nikdo nedal facku, nechrstl drink do obličeje, dokonce ji ani nepomluvil za rohem. Hodné holky Karolína a Coco všechno mlčky strpěly.

The Face vznikla jako levnější hybrid mezi známou modelkovskou show poněkud bláznivé Tyry Banks American Next Top Model (The Face moderoval fotograf Nigel Barker, dlouholetý porotce ANTM) a hudební The Voice, v jejíž současné sérii lze vidět hollywoodovskou dream team sestavu složenou z Shakiry, Adama Levina z Maroon 5 a Ushera jako koučů začínajících nebo ještě neznámých zpěváků.

O stejně hvězdný tým se snažili také tvůrci The Face a vybrali ty nejvíce ikonické supermodelky tří dekád: současný trend zastupovala lehce excentrická Coco Rocha, první desetiletí nového milénia ovládala přehlídky Karolína Kurková se svou slovansko-andělskou dokonalostí a jestli někomu patřily devadesátky, tak je to černá mamba Naomi Campbell.

12 soutěžících dostalo neznámým klíčem přidělené svoje koučky a vznikly tři týmy po čtyřech dívkách, které si konkurovaly, ale zároveň musely i spolupracovat. Z mladých modelek nejvíce čněla Miss Universe China 2011. Měřila asi 2 metry, neuměla moc anglicky a z nějakého důvodu musela na červeném koberci odpovídat na otázku, zda je ještě panna.

V každé epizodě The Face se samozřejmě soutěžilo (jeden tým nebo alespoň jedna jeho členka vyhrála nejlepší photoshoot, nejlepší reklamní snímek, nejlepší modelku svatebních šatů, nejlepší vystoupení na červeném koberci atd.) a eliminovalo. Tuto dívku vyhodila koučka vítězného týmu ze dvou nejhorších účastnic poražených skupin.

A zde se nejvíce projevily povahy mentorek-supermodelek. Tým Coco nevyhrál ani v jedné soutěži, což bylo poměrně stresující nejen pro účastnice, ale také pro ni. Obrečela snad každý odchod své dívky, objímala je, chovala se jako nejlepší starší ségra, kterou si člověk může přát. Ale byla z ní cítit nervozita a strach z Naomi. Nikdo se nediví.

Po jedné eliminaci Campbell došly argumenty a tak se uchýlila k druhé nejúčinnější metodě, jak zničit protivníka – buranské urážce. „Přemaluj si laskavě rtěnku, než na na mě začneš mluvit,“ zařvala svým chraplákem na nebohou o 18 let mladší Kanaďanku se sytě fialovými rty. „A ty jsi tak stará, že tě ani Google nenajde,“ zaznělo by přesně v této chvíli v The Real Housewives of Atlanta.

Ne jinak na tom byla Kurková. Vystupovala jako docela inteligentní a citlivá holka s dítětem a taky do svého týmu dostala hned dvě maminky. Hrála srdíčkem, jak se dneska říká a ne Mussoliniho taktikou. Zkušená Naomi ji narozdíl od Coco brala jako konkurenci (a právem, vyhrála) a tak si KK vyslechla vyhrůžky a taky nadávky. „Jsi idiot, Karolíno! IDIOT!“ „Nemáš pravdu, Naomi,“ odpověděla jí tiše Karolína.

Naomi byla v pořadu zainteresovaná i producentsky, a tak se logicky snažila o show. Problém je, že v jednom člověku si valčík zatancovat nelze, takže místo sledování dobře zaplacených topmodelek trhajících si navzájem vlasy, si divák připadal spíš jako nečinný svědek šikany na střední škole.

Pro zvýšení sledovanosti by měla Campbell do příštího projektu pozvat někoho svého věku, ať jde o vyrovnanou hru. Holly navrhuje Paulinu Porizkovou. V ANTM ji Tyra Banks nerozdýchala a nakonec vyhodila, Naomi by se s ní předtím mohla třeba poprat.

Vítězka soutěže Devyn Abdullah je mladá matka z Bronxu. Vyhrála kontrakt se značkou Ulta, kterou nikdo nezná.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang