Na Designbloku šperky od Lure!

Pohádková krajina, kde vládne magická mlha a pobíhají tajemné lišky. Projekt talentovaných mladých designérek Janji Prokić a Nastassie Aleinikavy LURE zaručuje přenesení za hranice všedních dnů!

Lure je návnada, Lure je kouzlo, Lure je pokušení. A také unikátní projekt vytvořený speciálně pro Designblok 2011. Na letošních dnech designu v Praze tak mají návštěvníci možnost vidět spojení dvou nekonvenčně tvořících designérek, Janji Prokić a Nastassie Aleinkavy.

Jejich prsteny, náhrdelníky, náramky, brože a náušnic nejsou jen oči vábícím originálem, jsou to instalace plné třpytu zasazené do speciální flóry i fauny.

Zajímavý je také materiál šperků,  jedná se o nebroušené minerály požité v jejich přírodní podobě, perly a polodrahokamy zasazené do stříbra či pozlaceného stříbra tou nejtradičnější zlatnickou technikou pomocí ztraceného vosku.

„Inspiraci beru všude okolo sebe, čerpám z toho co se mě týká. Třeba moje sny,” říká polovina tvůrčího dua LURE, Janja Prokić. Její kolegyně Nastassia Aleinkava zase čerpala podněty u starého litevského šlechtického rodu Radziwillů.

Koho filozofie LURE zaujala, může ve dnech od 4. do 9. října navštívit designové Superstudio ve Šporkovském paláci, Hybernská 5,Praha 1 a nechat se okouzlit sílou imaginace prstenů, náhrdelníků, náušnic, náramků a broží.

O autorkách více zde: www.janjaprokic.com a www.nastassiaaleinikava.com.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang