K čemu jsou nám všechny ty lahvičky?

Taky máte koupelnu plnou lahviček, flakónů, tub, rozprašovačů, dóz, kelímků a dalších krámů? A taky váš partner, kterému stačí ke štěstí mýdlo, pěna na holení a nějaký ten deodorant, nechápe, k čemu to všechno potřebujete? No přece k životu! My holky to prostě máme složitý.

Ráno – Alchymie Proměnit se z rozespalého zmuchlaného cosi v bytost, které se nelekne na ulici úplně každý, to stojí úsilí. Čím jste starší, tím víc úsilí, peněz a času je potřeba.

Kde jsou ty časy, kdy jsme ráno protřely oči, přejely zuby kartáčkem a mohly jsme jít klidně mezi lidi. Po třicítce se připravte na dlouhý rituál náročností ne nepodobný činnosti alchymistické dílny. Když už se konečně vykopeme z postele do pozice alespoň částečně vzpřímené, zapneme kávovar a dostaneme se do koupelny, začíná náročný a dlouhý rituál.

Rychlá sprcha – myjeme se hydratačním sprchovým gelem s vůni tropického ovoce, použijeme šampón na barvené vlasy a extra hydratační kondicionér. (Nebo šampón a kondicionér na suché vlasy. Nebo tu řadu na vlasy mastící se. Nebo některou z dalších osmi, co máme).

Na řadě je zubní kartáček a pasta, zubní nit, ústní voda. Pak si napatláme tělo nějakým zvláčňujícím krémem, použijeme nějaký ten deodorant, co nedělá skvrny na oblečení a přestříkneme se trochou toaletní či parfémované vody, protože skutečný parfém si nebudeme plácat na den, že jo.

Do vlasů napatláme trochu tužidla, nějaký termofixační sprej, abychom neničily vlasy horkým fénem, nakonec vetřeme modelovací vosk a přelakujeme.

Nastává fáze druhá – vytvořit na hlavě aspoň trochu zajímavý obličej. Odličovacím pleťovým mlékem smyjeme imaginární nečistoty, osvěžíme pleť tonikem, naneseme protivráskové sérum, denní krém a denní oční krém. Pak nějaký korektor na zakrytí toho šíleného pupenu na bradě a beďaru na čele (a pak že je akné záležitost puberty! pche!), make-up, pudr, tvářenku. Na oči mázneme trochu stínu, přidáme oční linku, řasenku. Nakonec lesk na rty.

Počet použitých flakónů, lahviček atd: minimálně 25

Přes den – Za udržitelný rozvoj V kabelce nesmí chybět rtěnka nebo lesk pro pohotovostní použití. Krém na ruce, protože ta chlorovaná voda všude vážně vysušuje. Toaletní voda, pro kdy náhodou byla potřeba. Čistící vlhčené ubrousky. Hřeben a cestovní balení laku na vlasy. Minerální, micerální nebo jiná voda ve spreji na osvěžení unaveného obličeje. Pomáda na rty. Pudr, případně ubrousky proti mastnotě a lesku pleti. Ústní voda ve spreji.

Počet použitých flakónů, lahviček atd: minimálně 10

Večer: Chemická laboratoř večerní party? Všechno dolů. Tedy make-up. Komplet. Takže odličovací mléko, tonikum, krém, atakdále…. Sprcha – viz Ráno. Plus oholit si ruce, nohy, všechno – dámským holítkem, které je extra přizpůsobené křivkám ženského těla. Místo pěny na holení použijeme sprcháč, nemusíme mít přeci plnou koupelnu lahviček.

Večerní make-up si na rozdíl od toho denního žádá dramatičtější líčení. Potřebujeme nutně bronzer na obličej a na dekolt. Víc barviček očních stínů. Hodně! Ke každým šatů ty odpovídající! Rozjasňující bázi pod oči. Bílou oční linku do vnitřního koutku oka, nějakou perleťovou do vnějšího koutku. Tekuté oční linky na horní víčko. Voděodolnou řasenku, která se při tanci nerozmaže.

Konturovací tužku na rty, rtěnku a lesk. Taky už teda ten parfém. Do kabelky s sebou rtěnku.

Počet použitých flakónů, lahviček atd: minimálně 14

Noc – Nechci make-up na polštáři! Fáze proměny ženy osudové v šedou myš. Horká koupel s trochou vyživujícího olejíčku pro zvláčnění pleti. Peeling celého těla. Sprcháč, gel pro intimní hygienu ženy, tělové mléko atd – viz Ráno.

Speciální tělový krém proti celulitidě. Zvláčňující krém na suchou kůži na patách. Krém pro zpevnění poprsí. Čistící pěna na obličej. Speciální odličovadlo na voděodolnou řasenku. Jemný odličovač na rty. Čistící pleťová voda. Noční krém na obličej. Noční krém na oční okolí.

Počet použitých flakónů a lahviček: minimálně 15

A to jsem navíc nepočítala nejrůznější pleťové a vlasové masky, depilační krémy, kolagenové ampulky proti vráskám, laky na nehty, odlakovače, krémy na nehtovou kůžičku… napůl vyschlé řasenky, rtěnky s nemožným odstínem, oční stíny, co nedrží na víčkách, zelenou tužku na oči.

Ani všechny ty vzorečky krémů a parfémů, co jsme ukořistily v parfumériích nebo vyloupaly z drahých časopisů. A ani naprosté pitomosti, co jsme v jakémsi mozkovém zkratu koupily a nikdy nepoužijeme – třeba nálepky na nehty, instantní oční stíny, glitry do vlasů, barevné řasenky… Počet nesmyslně schraňovaných flakónů a lahviček: minimálně 30

Takže, pánové, už chápete, proč máme plné koupelny krámů? A proč je všechny potřebujeme?

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang