Suché poškozené vlasy

Mnoho žen i mužů trpí problémem zvaným suché vlasy. Často je to způsobeno stravou, avšak ve většině případů za to může genetika. Pokud člověk zdědí po předcích tento ne zcela příjemný stav, je jediným řešením pomáhat vlasům pomocí přírodních masek.

Suché poškozené vlasy zesílí přijímáním esenciálních mastných kyselin a stopového prvku zinku. Tyto výrobky pocházející z přírodních zdrojů jsou ve velkém množství obsaženy v rostlinných olejích, dýňových semínkách a také v ořechách.

Oleje na suché vlasy

Nejúčinnějším způsobem, jak posílit suché a poškozené vlasy, je používání masek a olejů na vlasy. Ty dokážou po několika aplikacích vlasy zregenerovat do takové podoby, jako by nikdy nebyly poškozené.

Mastné kyseliny obsažené v olejové masce se navážou na povrch vlasů a tak ho zregenerují zvenčí, ale i zevnitř. Pokud se do masky přidá zinek, dodá vlasům pevnost a lesk.

Nejcennějším přírodním olejem je jojobový olej. Z hlediska složení je podobný vosku a používá se na vnější aplikaci. Jemným vmasírováním do vlhkých vlasů jim dodá lesk a pevnost. Při opakovaném použití se vlasy zcela promění.

Nejvíce používaným rostlinným olejem k ošetření suchých poškozených vlasů je olivový olej. Je dostupný v každých potravinách, takže jeho aplikaci zvládne každý. Používá se formou zábalů. Vmasíruje se do vlasů, ty se pak zabalí textilií a po určitou dobu se nechá účinkovat. Po půlhodině se vlasy důkladně umyjí. Při aplikování alespoň jednou do týdne se vlasy promění k nepoznání.

Dražší alternativou k ošetření poškozených vlasů je aplikace masky z makadamového oleje. Ten se získává z ořechů lisovaných za studena a jeho léčivé účinky jsou nenahraditelné.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang