Super tataráček – recept

Tatarák dělí lidi na dvě skupiny. Ta, co nedá na tatarák dopustit a ta, co ho nevezme do pusy a ještě proti němu plánuje rychlý útok. Ve většině případů, ale lidi přejdou během života z té druhé skupiny do té první.

Začne se tím, že si člověk připraví hovězí maso. Samozřejmě, že správně by to měla být hovězí svíčková, ale může být také hovězí zadní či přední. Spousta lidí maso nemele, ale škrábe, takže se jim tam nedostane žádná šlacha a podobně.

Do pěkně naškrabaného masíčka se vyklepne jeden žloutek. Poté se může dát do toho koření. Někdo dává koření zvlášť, aby si každý dal kolik čeho chce. A jaké koření je tedy potřeba?

  • sůl
  • pepř
  • paprika
  • cibule
  • kečup
  • chilli
  • tabasko
  • hořčice
  • drcený kmín

Někdo z toho něco vynechá, někdo si dá rád něčeho víc. Někdo dává do tataráku například i kari koření. Podává se na krásně na oleji osmažených topinkách, které se hojně potřou česnekem. A jak připravit belgický tatarák?

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang