Hele, Teta OMELETA

Omeletu dělávám celkem často k snídani, je u nás doma celkem oblíbená, stejně jako asi i vejce na jakýkoliv způsob.

Správná omeleta má být lehoučká, nadýchaná, uprostřed nakrabatěná, nedopečená, taková peřinková 😀

  • 3 vejce
  • slanina
  • cibulka
  • sýr
  • pažitka
  • můžou být žampiony, zelenina, skoro cokoliv chutná

Vejce si rozklepneme do misky, přidáme lžíci vody a vidličkou rozšleháme, ale ne moc

Rozpálíme si pánev, dáme kousek másla, nebo trochu oleje

a nalijeme vajíčka, které rychle začneme shrnovat do středu pánve

Mezitím si osmahneme cibulku,, slaninku, případně cokoliv chceme

Na omeletu, která vypadá jakoby byla hotová asi z poloviny nandáme směs, zasypeme sýrem

a pěkně ke kraji pánve pomocí obracečky zarolujeme

Vysypeme na talíř

A dáme se do jídla