,,Čína“, aneb jak chutná nám

V Číně jsme bohužel ještě nebyli, takže origo jsem nikdy nejedla, jelikož to co je tady v těch rádoby čínských bistrech…… no k jídlu moc není

Potřebuju

  • kuřecí kozy
  • mrkev
  • bambus
  • pórek
  • paprika barevná
  • škrob
  • sojovku

Nejprve si tak 3 hodiny předem naložím kousky masa do sojovky

 Maso dám restovat na pánvičku mezitím si nakrájím zeleninu a jako první k masu přidám na pánev mrkev

potom přidám bambus, pórek přiliju trochu vody

Nakonec přidám různý papriky, aby to bylo pěkně barevný a přiliju další vodu, přidám pepř, sůl a dle chuti sojovku. Přimlouvám se za to, aby byla sojovka kvalitní. Takové ty za 20 Kč nemají se sojovou omáčkou společného vůbec nic.

Jakmile mám podušeno, hlavně ochutnat bambus, jestli už je hotový, tak si přichystám škrob. Může být solamyl, či cokoli s názvem bramborový škrob, nepoužívat Gustin, to je kukuřičný škrob typu puding

Škrobu stačí asi 1 lžíce a rozmíchat ve vodě

 Stačí závěrečné povaření cca 2 minuty a servíruji s rýží

Příspěvek byl publikován v rubrice recepty, vaření. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.