Kulajda

Má být pravá ,,jihočeská“, ale myslím, že i u nás na Moravě je vyhledávána. Manžel ji má rád. Možná je to spíš zimní polívka, ale vzhledem k houbám a kopru, kterých je momentálně sezóna se hodí i v létě

  • Brambory
  • houby
  • kopr
  • ocet
  • vejce
  • nové koření, kmín a bobkový list
  • mouka
  • smetana nebo mlíko

Brambory nakrájím na malé kostky a zasypu kmínem

Do vajíčka na čaj si dám bobek a nový koření

Vytáhnu si zmražené houby, je možné mít i sušený, který je nutný předem namočit, nebo samozřejmě čerstvý

Zaliju vodou, ale jen tak, aby to bylo jen ponořený, vody nesmí být zbytečně moc

Houby pustí krásnou barvu

Teď přidám polovinu kopru a zahustím moukou rozkvedlanou ve smetaně nebo mlíku

Mezitím si svařím ocet,aby se mi polívka nezdrcla, tak převařený ocet smíchám s pár lžícemi polívky a potom teprve naliju do polévky

Přidám zbytek kopru a povařím 10 minut

Vytáhnu koření nasekám vejce. Správně by mělo přijít ztracené vejce, manžel má však rád vejce uvařený natvrdo nakrájený na malý kousíčky

Zaliju polívkou

Příspěvek byl publikován v rubrice recepty, vaření. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.