Křenová omáčka

Nikdy jsem ji nejedla, ani nevařila a tak byl čas se do ní pustit.

 Není na tom nic složitýho, je to celkem fičák

  • 750 ml mléka, nebo kombinace mléka a smetany
  • asi 3 lžíce hladké mouky na kopec
  • ocet
  • sůl
  • křen

Rozkvedlám si mouku s mlékem na bešamel

přidám sůl a vařím do zhoustnutí a pak ještě asi 10 minut, aby byla mouka provařená

Mezitím si svařím ocet. Dělám to tak vždy, když má jít do něčeho kde je mléko nebo smetana, aby se mi to nezdrclo

Jakmile je bešamelový základ hotov přidám strouhaný křen

Povařím už jen asi 3-5 minut, okyselím, dosolím a je hotovo.

Podávala jsem s kynutým knedlíkem a uzeným masem

Příspěvek byl publikován v rubrice recepty, vaření. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.