Cuketa na kari –⁠ recept

Lahodné, jemné a křehké cukety jsou v létě zkrátka všude. Opékají se, grilují, zapékají, jedí se s těstovinami i chlebem. Výborné jsou na kari. Tenhle recept člověka vezme na skok do Indie a povznese ho do gurmánských výšin.

Ingredience:

  • 1 středně velká cuketa
  • 1 smetana
  • koření kari (curry)
  • 1 menší cibule
  • olej
  • sůl a pepř
  • petržel
  • hrst hrozinek
  • jasmínová rýže

Postup:

Rýži dejte vařit do osolené vody podle návodu. Oloupejte cibuli a pokrájejte ji najemno. Osmahněte na oleji. Omytou a na kostky pokrájenou cuketu přidejte na pánev, chvíli restujte. Podlijte troškou vody a duste.

Zalijte smetanou a přidejte kari koření (asi 1 až 2 lžíce podle chuti). Osolte, opepřete. Nakonec přidejte trochu najemno posekané petrželky. Do vařené rýže přidejte hrozinky a nasekanou petrželku a promíchejte.

Podívejte se na další recepty z cukety. Za vyzkoušení stojí třeba cuketová polévka nebo lečo z cukety. vegani by rozhodně měli ochutnat cuketové špagety a jedinečný cuketový guláš.