Skořicoví šneci – recept

Pro milovníky skořice je zde jeden recept pro mlsné jazýčky. Skořicoví šneci se dají koupit samozřejmě i v supermarketech, ale ty doma dělá přeci jen chutnají o něco lépe.

Suroviny

  • 300 g hl. mouky + 100 g polohrubé mouky
  • 200 g mléko
  • 1 vejce
  • 50 g máslo
  • 60 g cukru
  • cca 1/2 kvasnic
  • špetka soli

Postup

Ze surovin se vypracuje těsto a nechá se hodinu vykynout. Po vykynutí se rozdělí těsto na 2 části a rozválí se na placky jako na štrůdl.

Suroviny na náplň

  • 120 g povoleného másla
  • 100 g cukru
  • 2 lžičky skořice

Postup

Pěkně spolu vidličkou rozmašírovat a nakonec utřít do krémovita. Poté se to namaže na rozválenou placku. Těsto se zamotá do ruličky jako štrůdl a nakrájí na cca 2 cm kusy. Nechá se dokynout cca 10 minut a dá se do trouby péct na 20 minut.

Dává se do trouby rozehřáté na 200 stupňů a po 5ti minutách se ztlumí na 160-170 stupňů. Musí se hlídat, protože cukr se rád nahoře připaluje. Dají se udělat i v kruhové formě, kde se skládají asi 1,5 cm od sebe. Skořicoví šneci se můžou také polít dokonalou polevou, která je ještě vylepší.

TIP: Ať už máte s pečením málo zkušeností, nebo jen spěcháte vyzkoušejte upéct ty nejlepší moučníky na plech.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang