Skořicoví šneci – recept

Pro milovníky skořice je zde jeden recept pro mlsné jazýčky. Skořicoví šneci se dají koupit samozřejmě i v supermarketech, ale ty doma dělá přeci jen chutnají o něco lépe.
Suroviny
- 300 g hl. mouky + 100 g polohrubé mouky
- 200 g mléko
- 1 vejce
- 50 g máslo
- 60 g cukru
- cca 1/2 kvasnic
- špetka soli
Postup
Ze surovin se vypracuje těsto a nechá se hodinu vykynout. Po vykynutí se rozdělí těsto na 2 části a rozválí se na placky jako na štrůdl.
Suroviny na náplň
- 120 g povoleného másla
- 100 g cukru
- 2 lžičky skořice
Postup
Pěkně spolu vidličkou rozmašírovat a nakonec utřít do krémovita. Poté se to namaže na rozválenou placku. Těsto se zamotá do ruličky jako štrůdl a nakrájí na cca 2 cm kusy. Nechá se dokynout cca 10 minut a dá se do trouby péct na 20 minut.
Dává se do trouby rozehřáté na 200 stupňů a po 5ti minutách se ztlumí na 160-170 stupňů. Musí se hlídat, protože cukr se rád nahoře připaluje. Dají se udělat i v kruhové formě, kde se skládají asi 1,5 cm od sebe. Skořicoví šneci se můžou také polít dokonalou polevou, která je ještě vylepší.
TIP: Ať už máte s pečením málo zkušeností, nebo jen spěcháte vyzkoušejte upéct ty nejlepší moučníky na plech.