Plněné žampiony – nejlepší recept

Plněné žampiony jsou jednoduchým, ale lahodným pokrmem, který představuje skvělý způsob, jak začít své jídlo nebo doplnit svůj stůl o chutné a zdravé občerstvení. Tento recept vám ukáže, jak připravit plněné žampiony plné aromatického nádivky, která oslní vaše chuťové buňky. Plněné žampiony jsou skvělým předkrmem nebo příspěvkem na rodinný stůl, který si zamilujete.

Plněné žampiony jsou malými kulinářskými skvosty, které přinášejí radost z každého sousta. Hřibovité žampiony jsou ideální pro plnění, protože jejich chuť a textura vytváří dokonalý základ pro různé nádivky. Tento recept vás provede krok za krokem, jak připravit plněné žampiony s nádivkou plnou chutných ingrediencí, které se krásně spojí a vytvoří harmonii chutí.

TIP: Vyzkoušejte také omeletu nebo zavařené houby.

Suroviny

  • 5 žampionů (300 g)
  • 1 cibule, 2 vajíčka
  • 2 lžíce oleje
  • špetka soli a pepře
  • 5 plátků sýra

Postup přípravy

  1. Očistíme žampiony, odřízneme nožičku a lžičkou vydlabeme vnitřek, který dáme do misky.
  2. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme zesklovatět na oleji. Přidáme houby, sůl, pepř a smažíme asi 3 minuty. Přidáme vejce a mícháme do zhoustnutí.
  3. Směsí naplníme žampiony, dáme je do zapékací misky, podlijeme trochou vody a pečeme při 200 °C 15 minut. Poté na každý kousek položíme plátek sýra a ještě 3 minuy zapečeme.

Plněné žampiony jsou skvělým způsobem, jak překvapit své hosty nebo si dopřát výjimečnou chuťovou zkušenost. Tato jednoduchá pochoutka dokazuje, že i malé a obyčejné ingredience mohou vytvořit lahodné a osvěžující jídlo. Plněné žampiony lze upravit podle vlastních preferencí a experimentovat s různými druhy nádivky. Tento recept vás inspiruje k tomu, abyste se pustili do vaření a objevili krásu plněných žampionů, které vás potěší svou jedinečnou chutí.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang