Báječné Raffaello koule – nejlepší recept

Báječné Raffaello koule

Pokud jste fanoušky slavné italské cukrovinky Raffaello, ale hledáte domácí verzi, která je stejně chutná, pak je tento recept na kuličky Raffaello určen právě vám! Tyto kuličky, které se snadno připravují a jsou tak lahodné, jsou vyrobeny z jednoduchých ingrediencí, které už pravděpodobně máte ve spíži. Takže si nasbírejte kokos, slazené kondenzované mléko, loupané mandle a případně čokoládu na ozdobu a pusťte se do této sladké pochoutky!

Není nic lepšího než si dopřát lahodnou pochoutku, zvlášť když je domácí a vyrobená s láskou. Jednou z takových pochoutek, která si získává stále větší oblibu, jsou domácí kuličky Raffaello. Tyto lahodné kuličky s kokosovou a mandlovou dobrotou jsou dokonalou kombinací křupavého a krémového, díky čemuž si je mnozí oblíbili.

Báječné Raffaello koule

Kuličky Raffaello poprvé představila slavná cukrářská značka Ferrero, známá svými ikonickými čokoládami Ferrero Rocher. Originální kuličky Raffaello jsou směsí krémové bílé čokolády, kokosových vloček a celé mandle uprostřed. V posledních letech si však domácí kuchaři a pekaři tuto klasickou pochoutku upravili po svém a vznikla tak celá řada lahodných a jedinečných domácích verzí.

To, co dělá domácí kuličky Raffaello tak neodolatelnými, je použití vysoce kvalitních surovin. Od krémové bílé čokolády přes voňavý kokos až po křupavé mandle – každá ingredience dodává výslednému produktu svou vlastní výraznou chuť a strukturu. Lze také experimentovat s různými příchutěmi, například přidat nádech citronové kůry nebo vyměnit obyčejnou bílou čokoládu za ochucenou.

Výroba kuliček Raffaello se může zdát děsivá, ale ve skutečnosti je poměrně jednoduchá. Hlavní ingredience, sušený kokos, se smíchá s kombinací rozpuštěné bílé čokolády a kondenzovaného mléka. Vznikne tak krémová a bohatá náplň, která se poté vytvaruje do kuliček a do nich se vloží mandle. Kuličky se pak obalí ve strouhaném kokosu, aby získaly charakteristický křupavý povrch. Domácí kuchaři často přidávají kapku mandlového nebo vanilkového extraktu, aby zvýraznili chuťový profil.

Díky jedinečné směsi chutí Raffaello koule stanou vašimi oblíbenými.

Jednou z nejlepších věcí na domácí výrobě kuliček Raffaello je nekonečná kreativita, kterou lze do každé dávky vložit. Někteří domácí kuchaři přidávají překvapivou náplň z ovocné marmelády nebo polevu z hořké čokolády. Jiní dokonce připravují zdravější verzi, když místo bílé čokolády a kondenzovaného mléka použijí kokosový olej a med.

Kromě toho, že jsou kuličky Raffaello velmi chutné, mají také některé zdraví prospěšné účinky. Kokos je bohatým zdrojem zdravých tuků, zatímco mandle obsahují důležité vitaminy a minerály. Díky tomu jsou kuličky Raffaello ve srovnání s jinými sladkými pochoutkami zdravější volbou.

Domácí kuličky Raffaello jsou také skvělým dárkem pro každou příležitost. Nejenže jsou promyšlené a ručně vyrobené, ale jejich elegantní vzhled a lahodná chuť z nich dělají dokonalý dárek. Ať už jde o dárek k svátku, narozeninám nebo jako dárek pro hostitelku, kuličky Raffaello jistě udělají dojem a potěší každého, kdo je dostane.

Ingredience

  • 1 šálek strouhaného kokosu (neslazeného)
  • 1/4 šálku slazeného kondenzovaného mléka
  • 15 loupaných mandlí
  • 1/4 šálku rozpuštěné čokolády (volitelně)
Raffaello jsou vynikající pochoutkou, která se hodí pro každou příležitost.

Postup

  1. V míse smíchejte strouhaný kokos a slazené kondenzované mléko, dokud se dobře nespojí. Směs by měla být mírně lepivá, ale přesto snadno zpracovatelná.
  2. Vezměte malou část směsi a zploštěte ji v dlani. Do středu položte oloupanou mandli a obalte ji kokosovou směsí, čímž vytvoříte kuličku. Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechnu směs.
  3. Kuličky položte na tác vyložený pečicím papírem a dejte je asi na 30 minut do lednice, aby ztuhly.
  4. Mezitím rozpusťte čokoládu v žáruvzdorné misce postavené nad hrncem s vroucí vodou. Nechte ji několik minut vychladnout.
  5. Jakmile jsou kuličky ztuhlé, můžete je případně namočit do rozpuštěné čokolády, aby se krásně obalily v čokoládě. Kuličky položte zpět na pečicí papír a nechte čokoládu ztuhnout.
  6. Vaše domácí kuličky Raffaello jsou nyní připraveny k podávání! Můžete si na nich pochutnat ihned, nebo je můžete skladovat ve vzduchotěsné nádobě v lednici až týden.

Tyto kuličky Raffaello jsou ideální pro uspokojení všech sladkých chutí a jsou také krásným dárkem pro vaše blízké. Pokud je plánujete darovat jako dárek, můžete je zabalit do roztomilé krabičky nebo sklenice a doplnit je stužkou, která jim dodá zvláštní nádech.

TIP: Vyzkoušejte také babiččinu hrníčkovou bábovku, oreo cheesecake, bábovku ze zakysané smetany, čokoládové cupcakes (recept) a čokoládovou buchtu.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang