Ořechová roláda – nejlepší recept
Žloutky a cukr šleháme do pěny nad párou, mícháme do vychladnutí. Přidáme ořechy, vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec tuhý sníh. Pečeme při 170 °C. Upečenou roládu překlopíme na utěrku posypanou cukrem, stáhneme papír, stočíme a necháme vychladnout. Ušleháme šlehačku s cukrem, roládu naplníme. Zdobíme polevou s ořechy.
Suroviny
6 vajec, 8 lžic cukru krupice, 8 lžic mletých ořechů, 5 lžic polohrubé mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku
Náplň a ozdoba
cukr moučka dle chuti, 500ml 30% smetany, 3 lžíce mletých ořechů, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 1 čokoládová poleva