Jak a čím nanášet podkladovou bázi – štětcem, houbičkou, nebo prsty?

Že jste o podkladové bázi slyšela už mnohokrát, ale zatím nevíte, k čemu vlastně slouží nebo jakým způsobem ji nanést na pleť? Přečtěte si našich pár tipů a používejte podkladovou bázi jako profesionál. Pomůže vám zakrýt nedokonalosti i prodloužit dobu, kdy váš make-up vypadá skvěle!

Jak vybrat podkladovou bázi právě pro vás?

Přemýšlíte nad tím, že byste chtěla vaši každodenní rutinu obohatit o podkladovou bázi pod make-up, ale nevíte, který bude ten pravý pro vás? Není divu – na trhu je opravdu široký výběr podkladů pod make-up, přičemž každé z nás sedne trochu něco jiného. Jinou bázi zvolíte v případě, že máte pleť spíše mastnou, jinou zase tehdy, kdy je vaše pleť suchá. Zralou pleť pomáhá rozzářit a zbavit vrásek báze určená právě zralé pleti. Výběru toho správného produktu proto věnujte čas. Výsledkem může být nejen look, který vydrží po dlouhé hodiny, ale i zakrytí vrásek nebo dalších nedokonalostí pleti. 

Jak bázi pod make-up používat?

Stojíte před zrcadlem a nevíte, jak vlastně začít? Po pravidelném čištění pleti, které je po ránu podobně důležité jako před spaním, nezapomeňte pokožku obličeje hydratovat. Hydratační přípravky vhodné pod make-up nabízí například oblíbená značka Annabelle Minerals. Podobně tak i minerální make-upy nebo pomůcky k jejich nanášení. Zatímco někteří make-up artisté si nemohou vynachválit nanášení báze pomocí navlhčené houbičky či vhodného štětce, dost možná si vystačíte i s pečlivě umytýma rukama. Na hygienu rukou nebo všech použitých pomůcek nikdy nezapomínejte – v opačném případě  byste si na obličej mohla zanést nečistoty a bakterie, za které by vám pleť příliš nepoděkovala. Pomocí prstů pak můžete bázi nanášet podobně jako krém – od středu obličeje dojděte až k čelistním kostem, krku i linii vlasů. Poté je pleť dokonale připravena na samotný make-up. Ten by měl díky dobře aplikované bázi vydržet tak dlouho, jak jen budete potřebovat. Pokud vám takové nanášení nebude vyhovovat, zkusit můžete zmíněnou houbičku nebo štětec. Věřte, že těchto pár minut u zrcadla navíc za výsledek opravdu stojí!

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang