Jemné líčení bez make-upu, které podtrhne vaši přirozenou krásu

Kouzlo tohoto líčení spočívá v tom, že se hodí na každodenní nošení, nezabere tolik času a zvýrazníte díky němu svoje přednosti. Make-up není nutně potřeba. Možná jste slyšeli, že je nude líčení složité. Ve skutečnosti je to naopak a my vám řekneme, jak na to.

Rutinní péče o pleť je základním stavebním kamenem perfektního líčení

Základem jemného líčení je dokonalá příprava. V praxi to znamená, že nesmíte podcenit každodenní rutinu v péči o pleť. Ráno nejprve použijte masku, která do sebe vtáhne přebytečný maz a nečistoty, které na pleti ulpěly přes noc. Správně zvolená maska pleť vyčistí, hydratuje a rozzáří. Jakmile ji smyjete, přichází čas na ošetření pleti denním krémem a samozřejmě nezapomeňte dopřát pořádnou snídani i jemnému očnímu okolí.

O slovo se hlásí korektor a tvářenka, která vám propůjčí roztomilý ruměnec

Když se krém vstřebá, vaše pleť je dokonale vyživená, hydratovaná a připravená na líčení. V prvním kroku použijte korektor. Naneste ho pod oči, kde překryje tmavé kruhy. Korektor zapracujte jemným poklepáváním a rozetřením. Vždy si vyberte takový, který odpovídá barvě vaší pleti, nikoli o odstín či dva světlejší. Pokud chcete zakrýt nějaký pupínek nebo nedostatek na tváři, využijte korektor i tam. Nemáte-li přirozeně červené líce, pak v druhém kroku sáhněte po tvářence. Tu jemně rozetřete v oblasti lícních kostí odspodu směrem nahoru.

Leskem na rty vykouzlíte plné rty k zulíbání

Na rty použijte lesk, který je k dostání v několika odstínech. Záleží jen na vás, jaký si vyberete. Možná se ptáte, proč používat právě lesk na rty třeba by stačil obyčejný balzám. Pravda ale je, že lesk na rty dokáže vykouzlit efekt plných rtů doslova k zulíbání, vyhladit jejich povrch, dodat jim potřebnou hydrataci, a jak název napovídá, i oslnivý lesk. Jelikož si budete méně výrazně líčit oči, budou právě rty dominantou vašeho půvabného obličeje.

Na líčení očí si vyberte paletku v odstínech hnědé

A dostáváme se k očím. Volte přirozené odstíny v barvě hnědé a béžové. Světlejší tóny aplikujte směrem k vnitřnímu koutku. Tmavší odstín hnědé dejte k tomu vnějšímu. Následně oční stíny důkladně rozpracujte štětečkem. Podél horního víčka si můžete dát ještě tenkou linku buď pomocí tužky na oči, nebo tmavě hnědého očního stínu. Zvolíte-li stíny, budete potřebovat speciální tenký štětec. Nakonec naneste řasenku na horní i spodní řasy. Co se týče obočí, pokud ho máte výrazné, můžete ho ponechat zcela bez zásahu. Majitelky méně výrazné barvy jej mohou zdůraznit pudrem na obočí.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang