3 tipy, jak vybrat ten nejlepší přechodný dámský kabát na letošní podzim

Přechodné kabáty k podzimu zkrátka neodmyslitelně patří. Dámy, víte, jak vybrat takový, který se k vám bude nejvíce hodit? Připravili jsme si pro vás 3 jednoduché tipy a triky, kterých byste se při výběru nového přechodného kabátu pro letošní sezonu měli určitě držet.

Trendy přechodné kabáty pro podzim 2023

Tím vůbec nejdůležitějším, na co byste se měli při výběru přechodného kabátu zaměřit, jsou aktuální trendy. Ne snad, že je naprosto nutné, abyste oblékala věci výhradně dle fashion trendů, určitě ale není na škodu se jimi inspirovat.

Kromě klasiky v podání kabátů s páskem a trench kabátů jsou poslední roky velmi oblíbené oversized střihy. A ani letos tomu nebude jinak. Výhodou těchto kousků je, že pod ně jednoduše oblečete ještě další vrstvy, a přitom se v nich můžete cítit maximálně komfortně. Stejně tak zůstává na scéně i oblíbený klasický vlněný kabát či dvouřadé kabáty. 

Z barev se letos budou nejvíce nosit kabáty v odstínu: khaki, hnědá, šedá, béžová, lahvově zelená, kobaltově modrá, vínová, světle fialová, hořčicová, stříbrná a zlatá. In zůstává i klasika v podání bílé a černé. Tyto barvy z módy nevyjdou zřejmě nikdy. Oblíbeným vzorem bude kostka, kohoutí stopa a zvířecí motivy. Vedle rozhodně nešlápnete ani s kabátem z imitace kůže. Inspiraci na trendy dámské přechodné kabáty najdete na https://modivo.cz/c/damske/obleceni/kabaty/prechodne-kabaty

Přechodný kabát podle postavy

Pokud i vás čeká letos výběr nového přechodného kabátu, určitě se držte toho, co nejvíce lichotí vašemu typu postavy. Ženy s postavou ve tvaru přesýpacích hodin, která je charakteristická širšími rameny, užším pasem a širšími boky a ženy s postavou ve tvaru obdélníku si mohou dovolit kabát s přepásáním. Ženy s většími boky a bříškem, tedy ženy s postavou ve tvaru jablka, by měly ideálně volit swing coat nebo rovný kabát. Naopak kabáty se zdobením v horní části, jako jsou například výrazné klopy, kožešiny či vysoké límce a výrazné kapuce, se nejvíce hodí pro postavu ve tvaru trojúhelníku. Velkým hitem jsou poslední roky oversized kabáty. Po těch se nemusí bát sáhnout štíhlé ženy i ženy s plnějšími tvary. Pouze je třeba myslet na to, abyste v kabátu nepůsobila až příliš neforemně. Ideální proto je, pokud k takovému kabátu zvolíte upnuté kalhoty. 

Přechodné kabáty pro danou příležitost

Rozhodně by při volbě nového přechodného kabátu mělo být rozhodující také to, kam ho budete nejčastěji nosit. Jestliže ho nejvíce využijete do práce, kde je žádané formální oblečení, dejte přednost honosnějšímu přechodnému kabátu. Pokud naopak hledáte univerzálnější kousek do města i na nákupy, vsaďte na klasiku v podobě vlněných kabátů ve volnějším střihu a v neutrálních barvách. 

Stejně tak myslete i na to, co budete oblékat pod kabát a jaké k němu budete nosit kabelky. Ať už si pořídíte jakýkoliv typ přechodového kabátu, chybu nikdy nemůžete udělat s kvalitními a nadčasovými kabelkami Guess https://modivo.cz/c/damske/tasky-a-kabelky/kabelky/vyrobce:guess. Ty se hodí ke všemu.

Nespornou výhodou kabátů je, že pod ně můžete obléct prakticky cokoliv. Džíny a rolák, kalhotový kostýmek, midi sukni a sako, silonky a kožené kraťasy nebo například podzimní šaty. Plánujete-li si i vy letos pořídit nové podzimní šaty, určitě se podívejte na 3 tipy, jak vybrat dokonalé šaty pro váš typ postavy.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang