Zapečená rajčata s hermelínem – nejlepší recept

Tento pečený hermelín s rajčátky, zapečený do dokonalého rozpuštění a posypaný čerstvými bylinkami, je velmi snadným předkrmem a můžete jej podávat s crostini.

Suroviny

  • 100 g sýru hermelín
  • 100 g šunky
  • 50 g eidamu
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 8 rajčat
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Rajčata opláchneme, osušíme a podélně je přepůlíme. Potom z nich odstraníme dužinu. Hermelín, eidam a šunku nastrouháme. Svazek jarní cibulky opláchneme a jednotlivé stonky nakrájíme na kolečka, která pak vmícháme do sýrové směsi.
  2. Připravenou směsí plníme přepůlená rajčata, shora je ještě osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.
  3. Rajčata naskládáme do vymazané zapékací misky a v předehřáté troubě zapékáme při 200 °C zhruba 15-20 minut. Podáváme je s čerstvým pečivem ozdobená čerstvou bylinkou.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang