Vločkové sušenky – nejlepší recept

Vločkové sušenky jsou křehké, aromatické a nádherně voňavé pečivo, které si zamilujete na první kousnutí. Tyto sušenky jsou ideální volbou pro všechny milovníky domácího pečení. V tomto receptu vám ukážeme, jak snadno a rychle připravit tyto lahodné sušenky, které zaručeně oslní vaše chuťové pohárky.

Vločkové sušenky jsou klasickým dezertem, který se vyrábí po staletí a jeho chuť a vůně jsou stále nepřekonatelné. Tato jednoduchá, ale chutná pochoutka je skvělá pro každou příležitost, ať už jde o svačinu, dezert ke kávě nebo malou sladkou odměnu během dne.

Pokud se chcete ponořit do světa domácího pečení, vločkové sušenky jsou skvělým místem k začátku. Připravme si je společně a dejme svým chuťovým buňkám důvod k radosti.

TIP: Vyzkoušejte také lněné sušenky nebo dýňové sušenky.

Suroviny

  • 2 hrnky vloček
  • 1 hrnek horkého mléka
  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 5 lžic medu
  • 1 vejce
  • 100g tuku
  • 1/2 hrnku nakrájených švestek
  • 1/2 hrnku rozinek
  • 3 lžíce strouhaného kokosu
  • hrst slunečnicových semínek, ořechů, sezamu

Postup přípravy

  1. Vločky zalijeme horkým mlékem a necháme 10-15 minut odležet. Pak všechny přísady smícháme a vytváříme vyšší placičky. Můžeme je ozdobit oříškem.
  2. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 30 minut.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang