Vajíčkový salát – nejlepší recepty

Tento salát se dá jíst okamžitě, nejlepší je ale vychlazený, s pečivem. Pokud nasekáte ingredience nadrobno, můžete salát použít i na jednohubky nebo chlebíčky jako trochu jinou verzi pomazánky. Uvedené množství je pro 3-4 lidi.

Ingredience (přibližné množství, záleží na chuti)1/2 velké cibule2 velké sterilované okurky12 vajec1 lžička kečupu (spíš ostrého)1 lžička plnotučné hořčice2–3 lžíce tatarky nebo majonézypepř

sůl

Cibuli a okurky najemno nasekáme. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a oddělíme žloutky. Ty rozdrobíme v misce a smícháme s nasekanou cibulí a okurkou, kečupem, hořčicí a majonézu. Bílky nakrájíme a přidáme do směsi. Opepříme a osolíme. Pokud chcete salát kyselejší nebo řidší, můžete k dochucení použít vodu z okurek.