Super jemná paštika – recept

V českých supermarketech je nepřeberné množství různých druhů paštik. Ve většině případů, ale lidi ani nevědí z čeho se vyrábí. A tak, aby měl člověk jistotu co jí, je dobré si vyrobit paštiku doma. Když jí člověk jednou ochutná, tu z obchodu již nebude chtít nikdy více.

Suroviny

  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 500 g kuřecích jater
  • panák koňaku, whiskey, brandy
  • 200 g másla
  • 150 ml šlehačka
  • sůl pepř
  • bylinky a koření dle chuti, např. mandle či brusinky

Postup

Na másle se osmaží cibulka a česnek. Poté se přidají pokrájená játra. Klidně na větší kusy, aby to nebylo vysušené. Smaží se to asi 4 minuty a pak se to zalije panáčkem vybraného alkoholu. Nechá se dusit asi 3-4 minuty.

Jakmile se tekutina odpaří, je vcelku hotovo. Osolit a opepřit dle chuti. Pak se to přendá celé do mixéru nebo se použije mixér tyčový. Trochu promixovat, přidat máslo, co zbylo a nějaké koření dle chuti. Až je to důkladně promixováno, tak se přidá šlehačka.

Mixuje se tak dlouho, až je z toho nevábně vyhlížející kaše. Ta se nandá do misek nebo skleniček, jak je komu libo. Zalije se rozpuštěným máslem nebo sádlem a nechá dobře vychladit v lednici. A taková domácí zvěřinová paštika také není špatná.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang