Špenátovo-smetanové těstoviny – nejlepší recept

Tento recept na špenátové těstoviny obsahuje krémovou česnekovou omáčku s jednoduchým kořením. Je to snadné pár minutové jídlo, které můžete připravit z jakéhokoli druhu nudlí.

Suroviny

  • 900 g mraženého špenátu
  • 1 cibule
  • 400 ml 30% smetany
  • 300 g kuřecích prsou
  • 1 plechovka žampionů
  • 140 g taveného sýra (1 balení)
  • sójová omáčka podle chuti
  • špetka soli a pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 500 g těstovin

Postup

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno. Půlku vložíme do hrnce spolu se špenátem, podlijeme troškou vody, osolíme a necháme pomalu dusit za občasného míchání.
  2. Ke konci přidáme česnek a ještě chvíli povaříme. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky a ochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou. Nálev z konzervy se žampiony slijeme.
  3. Na rozpálenou pánev s olejem dáme orestovat druhou půlku cibule a žampiony, které později zakapeme troškou sójové omáčky.
  4. Po 2 minutách přidáme kuřecí kousky a osmažíme je doměkka. Přidáme sýr, a až se roztaví, zalijeme smetanou.
  5. Přidáme špenát a za občasného míchání chvíli povaříme. Dochutíme sójovou omáčkou, případně solí a pepřem.
  6. Těstoviny uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě a po uvaření je zalijeme omáčkou. Vše promícháme a podáváme.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang