Špenátovo-smetanové těstoviny – nejlepší recept

Cibuli nakrájíme nadrobno. Půlku vložíme do hrnce spolu se špenátem, podlijeme troškou vody, osolíme a necháme pomalu dusit za občasného míchání. Ke konci přidáme česnek a ještě chvíli povaříme. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky a ochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou. Nálev z konzervy se žampiony slijeme.

Na rozpálenou pánev s olejem dáme orestovat druhou půlku cibule a žampiony, které později zakapeme troškou sójové omáčky. Po 2 minutách přidáme kuřecí kousky a osmažíme je doměkka. Přidáme sýr, a až se roztaví, zalijeme smetanou.

Přidáme špenát a za občasného míchání chvíli povaříme. Dochutíme sójovou omáčkou, případně solí a pepřem. Těstoviny uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě a po uvaření je zalijeme omáčkou. Vše promícháme a podáváme.

Suroviny

900g, mraženého špenátu, 1 cibule, 400ml 30% smetany, 300g kuřecích prsou, 1 plechovka žampionů, 140g sýra Veselá kráva (1 balení), sójová omáčka podle chuti, špetka soli a pepře, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 500g těstovin