Smažený pstruh

Připravit si takového smaženého pstruha v létě nemusí být žádný mimořádný problém, i když jak pro koho. Jeden ze způsobů, jak na to, vám tu nyní předestřu.

Koupíte si v první řadě jízdenku ke mně na chalupu a přicestujete tam vlakem či autobusem; jste-li pak movitějšími, můžete namísto jízdenky investovat i do benzínu či nafty a vyrazit tamtéž třeba i autem.Přijedete, strčíte mi do jedné ruky kolo a do druhé rybářský prut a vyženete mne na ryby stejně, jako zlá pohádková macecha vyhnala dcerku do lesa pro jahody.Poté, co se s těmito vrátím, a pošlete-li mne na sádky, pak se nejspíše vrátím, protože kolem nejhoršího úseku silnice vede cyklostezka a tak mne dost možná žádný divý automobilista nesrazí, mne přimějete, abych tyto ulovené ryby i vykuchal a naporcoval na maso a zbytky, přičemž na předání masa vám budete trvat.Poté již nezbývá než toto osolit, okmínovat, přinutit mne nanosit dřevo a zatopit v kamnech a na nich na pánvičce rozpustit máslo nebo to, čemu v obchodech máslo říkají, a do zpěněného tuku více či méně rozpuštěné máslo připomínajícího toto vhodit, nejlépe tak, aby vám prskající tuk nepopálil alespoň ty na žár nejchoulostivější části těla, jako jsou třeba oči.Smažíte, dokud maso nezměkne, čili dokud se nerozpadá pod vidličkou, a ihned servírujete.

Je to lahůdka, přesto se však nedá říci, že byste se zrovna mně zavděčili. Protože jakkoliv je toto dobré, kdo se má vybírat s těmi kostičkami…