Smažený losos s kaší – nejlepší recept

Filety lososa opláchneme v studené vodě a důkladně papírovým ubrouskem osušíme. Rozložíme je na tácek, osolíme a z obou stran poprášíme hladkou moukou. V pánvi rozehřejeme máslo a lososa dozlatova osmažíme. Při smažení filety vkládáme na pánev kůží dospod a obracíme je pouze jednou, aby se ryba nerozpadla.

Omáčku připravíme v hrnci, kde na oleji osmažíme dozlatova nakrájenou cibulku. Přidáme nakrájené žampiony a orestujeme je, zaprášíme moukou a zalijeme smetanou. Chvilku povaříme a pak omáčku dochutíme solí a bílým pepřem. Podáváme s bramborovou kaší.

Suroviny

4 filety z lososa, 200g másla, 1 cibule, 250ml šlehačky na vaření, 200g žampionů, špetka soli a bílého pepře, hladká mouka podle potřeby, olej na smažení