Sekaná

Sekaná je jídlem ještě pestřejším než proslulé „kuře stokrát jinak“. Nejspíše i proto, že fantazii se meze nekladou, zejména pak co se fantazie průmyslových výrobců, kteří se snaží maximálně ušetřit, týká. Proto i následující recept berte pouze jako ilustrační, protože se jím netřeba příliš řídit a i odchýlíte-li se měrou výraznou, pořád vznikne to sekanou zvané.

Na přípravu sekané potřebuje člověk hlavně mísu. Čímž nemyslím tu záchodovou, protože ta je potřeba nanejvýš později, zejména tehdy, nebyly-li všechny přísady zrovna kvalitními. Prostě je potřeba mísa, do níž se mohou všechny složky vměstnat a navíc ještě zpracovávat.Na dno nádoby by se mělo dát rozemleté maso a na ně nadrobno nakrájená cibule. Přidá se rovněž přiměřeně nakrájeného nebo propasírovaného česneku, jehož množství závisí na chutích předpokládaného konzumenta a případně i na výskytu potenciálně nebezpečných upírů. Pak sem rozklepneme jedno celé vejce a jeden žloutek navíc, přebytečný bílek z druhého vejce si schováme na později.Posolíme, promícháme, klidně i vcelku vydatně omajoránkujeme a klidně přidáme i dobromysl nebo petržel.A aby toto nebylo příliš masitým, protože našinec z obchodů už na opravdové a nefalšované maso moc zvyklý nebývá, přidáme i docela dost strouhanky.Necháme směs odležet a zatím si připravíme pekáč. Ten, na nějž naklademe šišky nadělané z dobře prohnětené výše zmíněné směsi. Směsi, která by měla držet pohromadě především zásluhou vajíček a strouhanky, a není-li tomu tak, nezdráháme se strouhanky či vajec přidat ještě více.

Šišky potřeme výše uvedeným ušetřeným bílkem, poté pekáč vložíme do na 180 stupňů vyhřáté trouby a pečeme, dokud nám smysly nevelí toto vyjmou a nejlépe hned za tepla zblajznout.