Plněné kuřecí prso – nejlepší recept

Kuřecí prsíčka podélně rozřízneme a rozklepeme na 1 cm tenké plátky. Naklepané plátky zlehka potřeme na vnitřní straně dijonskou hořčicí. Na střed položíme dva plátky goudy a kousek balkánského sýra nebo nivy. Maso zabalíme, volné kraje masa založíme dospodu a přichytíme je párátky. Horní vrstvu masa poprášíme hladkou moukou. Posypeme nejlépe čerstvě namletým pepřem a osolíme.

Smažíme pomalu v pánvi s rozehřátým olejem, dokud není maso dostatečně opečené a propečené. Hotové maso vyndáme z pánve a uschováme na teplém místě, aby nám nevychladlo při přípravě omáčky. Omáčku, která při pečení vznikla, zlehka zaprášíme hladkou moukou a důkladně promícháme. Poté přidáme máslo a sójovou omáčku.

Nakonec lehce zředíme vodou a necháme omáčku povařit. Maso vrátíme zpět do omáčky a jídlo můžeme servírovat. Můžeme podávat nejlépe s vařeným bramborem posypaným čerstvou petrželkou.

Suroviny

4 větší kuřecí prsíčka, 200g plátkového sýra (např. goudy), 100g balkánského sýra (nebo nivy), špetka soli a pepře, trocha hladké mouky, 1-2 lžičky dijonské hořčice, 1 lžička sójové omáčky, trocha oleje na smažení, 100g másla