Pařížský dort s malinami – nejlepší recept

Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme cukr, mleté mandle, citronovou kůru, vejce, špetku soli a vše promícháme. Vzniklé těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a poklademe rovnoměrně malinami. Korpus pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 30 minut.

Zatím připravíme malinové želé. Rozmrazené maliny rozmixujeme s cukrem, želatinové plátky připravíme dle návodu a vzniklé želé smícháme s malinovým pyré.

Vzniklou hmotu nalijeme do hlubokého talířku (misky na polévku), který vyložíme potravinářskou fólií, a necháme ji v lednici tuhnout minimálně 1 hodinu. Smetanu přivedeme k varu, vmícháme cukr a postupně i kakao. Povaříme asi 3-5 minut a necháme pořádně v lednici vychladit.

Vychlazenou smetanu potom vyšleháme do tuhé šlehačky. Do ní opatrně zapracujeme želatinový ztužovač zastudena, který připravíme dle návodu na obalu.

Suroviny

50g hladké mouky, 1 kypřící prášek, 100g cukru krystalu, 100g mandlí, špetka strouhané citronové kůry, 3 vejce, špetka soli, 100g mražených malin, olej a hrubá mouka na vysypání formy

Malinové želé

200g mražených malin, 4 plátky želatiny, 30g cukru krystalu

Pařížský krém

400ml smetany, 150g cukru krystalu, 100g kakaa, 1 želatinový ztužovač zastudena

Štítky: dort, Dorty, dorty recepty, malinový dort

Podobné recepty