Paella – nejlepší recepty

Zkoušíte rádi v létě nejrůznější recepty a rádi byste se nyní zaměřili na španělskou kuchyni? Španělské království se může pochlubit jednou z nejluxusnějších přímořských kuchyní vůbec. Ačkoliv Vás to možná nikdy nenapadlo, spousta koření a ostatních dochucovadel, které znáte, pochází právě ze Španělska. Jen stěží si lze představit španělskou kuchyni bez použití zeleniny, jako je česnek, cibule, rajčata, papriky. Španělé jsou rovněž největším producentem i konzumentem olivového oleje na světě. V neposlední řadě jsou velkými labužníky zeleninových salátů.

Kdo navštíví Španělsko, neměl by vynechat ochutnání paelly receptu. Jde o pokrm, který je turisty považován za národní jídlo Španělů, avšak paella nachází své kořeny ve Valencii. Jde o pokrm, který se připravuje z rýže, a někteří paellu mylně zaměňují s rizotem. Svůj název tento pokrm získal podle pánve se dvěma držadly, na které bývá ve Španělsku připravován. Paellu si můžete připravit také Vy ve Vaší vlastní kuchyni. Více než nápomocné Vám přitom budou Španělské recepty s touto webovou adresou www.spanelskerecepty.cz.

Na přípravu paelly budete pro dvě osoby potřebovat kuřecí a králičí maso, rajčata, bílé fazole, červené zavařené fazole, rýži na paellu, snítka rozmarýnu, pravý šafrán a olivový olej. Podle možností a chuti můžete přidat také pár šneků „Vaqueta“, které dodají paelle jedinečnou příchuť. Na webových stránkách Španělských receptů najdete také bohaté typy na velmi lahodné španělské dezerty. Vašim chuťovým pohárkům by určitě neměly uniknout mandlové kuličky.