Krupicová kaše

Snad každý jsme ji jako děti jídávaly , někomu se nezprotivila ani v průběhu let produktivního života a leckomu nezbývá, než se jí živit i na tu dřívějším a tu pozdějším sklonku života, pokud člověk nemá dostatečné finanční rezervy na obstarání si a údržbu kvalitního umělého chrupu po ztrátě toho vlastního.

Ku přípravě krupicové kaše toho vlastně není ani příliš mnoho zapotřebí. Postačí nám mléko a dětská krupička, a pak, jsme-li zmlsanci a osobami sociálně zaopatřenými, třeba i máslo, kakao (nejlépe to pravé a ne jeho prodávaná napodobenina ze slupek), ořechy nebo skořice a moučkový cukr.Mléko v množství odpovídajícím obsahu našeho žaludku nebo naší peněženky nalijeme do hrnce a ohříváme (v luxusním provedení s rozpuštěným máslem). Za stálého míchání přisypáváme dětskou krupičku, dokud není produkt přiměřeně hustý, lze počítat s tím, že bude houstnout trochu ještě i po posledním vsypu. Po dosažení uspokojivého stavu vaříme ještě tak jednu či dvě minutky a v případě přílišné hustoty opět trochu zředíme mlékem. A vzápětí se již můžeme krmit, nemáme-li tedy ještě zájem tuto vylít na talíř a/nebo si tuto ještě vyšperkovat na povrchu kakaem, skořicí, ořechy, máslem nebo v rámci demokracie čímkoliv.

Přeji vám dobrou chuť, ať už tuto jíte dobrovolně nebo jste k tomu coby příliš mladí nebo příliš staří donuceni.