Indiánky- recept

Indiánky jsou velmi oblíbené a vlastně nejsou ani tak těžké na přípravu. Člověk je může upéct kdykoliv během roku protož to není patlačka na celý den. Jako nejdůležitější základ se hodí mít doma větší množství vajec.

Začíná se piškotem. Cukr a bílky se vyšlehají do husté pěny. Měla by být tak hustá, že když se zvednou metly šlehače, měla by zůstat špička trčet nahoru. Žloutky se rozmíchají ručně s vodou a vmíchají se do bílkového sněhu. Nakonec se k tomu přimíchá mouka, která je smíchaná s pudinkovým práškem.

Míchá se co nejrychleji, protože delším stáním hmota řídne. Směs poté člověk nastříká sáčkem s hladkou trubičkou na plech vyložený pečícím papírem. Kdo nemá hladkou trubičku, tak si může pomoct lžící a udělá placaté hromádky. Potom už s plechem rychle do vyhřáté trouby na 180 stupňů.

Peče se na tuto teplotu asi 10 minut a potom se teplota sníží a můžou se pootevřít dvířka trouby, aby se to jakoby dosušilo ještě asi 5 minut. Vytáhne se z trouby, ale nesundává z plechu. Nechá se na plechu vychladnout a potom sundá. Poté se začne s přípravou stříkací hmoty. 

TIP: Mezi oblíbené české cukroví patří vanilkové rohlíčky a vosí hnízda.

2/3 cukru, tj. asi 130 g se svaří s vodou tzv. na bublinu – je to teplota 115 stupňů, pro ty co nemají teploměr, tak by se po vložení drátěného očka do kterého se foukne měla udělat bublina jako z bublifuku. Mezitím se ze zbytku cukru, bílků a marmelády vyšlehá do tuha krém.

Jakmile je ušlehaný a cukr svařený na bublinu, tak se pomalým pramínkem do vyšlehané hmoty za neustálého šlehání přilívá cukrový rozvar. Po nalití celého rozvaru se dále šlehá aspoň 7 minut do tuha. Jakmile je hotovo začne se sáčkem s hladkou trubičkou stříkat něco podobného indiánkům.

Poté se dá vychladit do lednice. Mezitím, co se indiánky chladí si člověk připraví polevu. Dá se použít čokoláda na vaření, konkrétně na 5 dílů čokolády 1 díl ztuženého tuku. Po vytažení z lednice se vzhůru nohama namáčí indiánky do kastrólku s čokoládovou polevou a dají se opět ztuhnout.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang