Francouzské brambory

Francouzské brambory se považují za obyčejné a relativně levné jídlo. V naší rodině jsou ale velmi oblíbené. Proto se chci s vámi podělit o recept, jak jsem si je upravila podle svého.

Ingredience:BramboryMěkký salámCibule2 vejce10 dkg eidamuOlivový olej3 sklenice mlékaSůl, pepř, kmín

Postup:

Na olivovém oleji osmažte na kostičky nakrájenou cibuli, jakmile bude dozlatova opečená, osmahněte i na kostičky nakrájený měkký salám. Je jedno jaký, zkrátka ten, který vám nejvíce chutná. Salám pustí šťávu, přidejte i na kostičky nakrájené brambory. Já si je nevařím předem, ale dávám brambory syrové.Posolte, opepřete, pokmínujte a celou směs promíchejte. Dejte péct do trouby. Jakmile začnou brambory měknout, nalijte do nich asi 3 skleničky mléka, promíchejte a nechte opět péct. Jakmile budou brambory měkké, nalijte rozkvedlaná vejce a poklaďte plátky eidamu. Francouzské brambory jsou hotové, jakmile mají na povrchu „krásnou křupavou kůrčičku“.Díky tomu, že do brambor přidáte mléko, budou brambory vláčnější.