Recept: Je čas na dýňovou polévku

Rok se s rokem sešel a dýně zase dozrály. Nasály do sebe sluneční paprsky. Jsou kulaťoučké, oranžové, lákají. Dýňových receptů je celá řada. Bezkonkurenční ale zůstává dýňová polévka. Já jí vařím takhle

Dýňová polévka – recept

Ingredience: 500 g dýňové dužiny, lžíce oleje, cibule, jedna mrkve, jedna petržel, dvě střední brambory, sůl a pepř, bobkový list, pár kuliček nového koření, zakysaná smetana.

Postup: cibulku nasekejte najemno a osmahněte na oleji. Přidejte nasekanou dýni, pokrájenou mrkev, petržel a brambory. Zalijte vodou, přihoďte koření (bobkový list a nové koření) a vařte asi půl hodiny. Ke konci vaření osolte, opepřete. Polévku rozmixujte.  Na talíři zdobte lžící zakysané smetany.