Bezlepková bílková roláda – nejlepší recept

Ať už máte či nemáte bezlepkovou dietu, tato roláda vás zajisté nadchne a vynese do výšin.

Suroviny

  • 6 bílků
  • špetka soli
  • 120 g cukru krupice
  • 2 lžičky oleje
  • 60 g strouhaných vlašských ořechů
  • 60 g bezlepkové směsi
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • 150-200 g pomerančového džemu

Pomerančová poleva

  • šťáva z 1/2 pomeranče
  • 1 lžíce horké vody
  • 150 g cukru moučky

Postup

  1. Bílky ušleháme se špetkou soli, po částech přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh. Přimícháme olej. Ořechy smícháme s bezlepkovou směsí a pomerančovou kůrou a po troškách opatrně vmícháme do sněhu.
  2. Hmotu rozetřeme na plech vyložený pomaštěným papírem na pečení a při 180 °C pečeme po dobu asi 8 minut.
  3. Upečený plát přetáhneme i s papírem na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.
  4. Vychladlý plát potřeme džemem, svineme roládu, zatočíme ji do alobalu a uložíme asi na dvě hodiny do chladu.
  5. Z pomerančové šťávy, horké vody a cukru umícháme řidší polevu, roládu jí potřeme a na závěr posypeme povrch strouhanými ořechy.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang