Bábovka ze šlehačky – nejlepší recepty

Suroviny – 3 vejce, 150 g cukru krupice, 1 kelímek smetany ke šlehání, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva

Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Postupně přilíváme smetanu ke šlehání. Do mouky prosijeme prášek do pečiva a postupně sypeme do žloutkové směsi. Mícháme. Pokud by těsto bylo příliš tuhé, přidáme trochu mléka. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce je vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy a v mírně předehřáté troubě upečeme. Já peču na 180 st. po dobu zhruba 3/4 hodiny.

Můj tip – Při nalívání těsta do formy přidávám kousky kandovaného ovoce. Dbám na to, aby se nedotýkaly bábovkové formy. Při pečení by se kousky připalovaly.