Aspik z ryb – nejlepší recept

Želatinu necháme nejprve s trochou vlažné vody nabobtnat. Potom k želatině přidáme podle návodu na obalu zhruba 200-300ml vody. Do želatiny přidáme ocet. Dochutíme lžícíc cukru, špetkou soli a pepře. Zeleninu necháme pomalu rozmrazit a potom z ní odstraníme přebytečnou tekutinu.

Nachystáme si čisté nádobky, ve kterých budeme aspik připravovat, a na dno nalijeme asi 1 cm želatiny. Na ni potom naklademe vrstvu rybiček, zeleniny a zalijeme želatinovým roztokem. Tento postup opakujeme tak dlouho, dokud nevyčerpáme všechny suroviny. Zalité aspiky necháme chvilku ztuhnout a pak je dáme vychladit do lednice. Podáváme ozdobené snítkami kopru, který dodá rybám příjemnou výraznou chuť.

Suroviny

200g nakládaných rybiček (šproty), 200g mražené zeleniny, 1 sáček želatiny na přípravu aspiku a rolád, 2 lžíce bílého vinného octa, 1 lžíce cukru, sůl a pepř podle chuti