Plněné papriky – raw strava

Hledáte osvěžující, veganský a bezlepkový pokrm, který má přesto spoustu chuti? Náš recept na syrové plněné papriky je přesně pro vás! Tento recept je jednoduchý na přípravu a představuje pestrou přílohu – nebo ho můžete podávat i jako hlavní jídlo.

Některé lidi může představa, že by měli jíst něco tepelně neupraveného, odradit, ale existuje spousta možností, které mohou být stejně chutné a výživné. Jednou z těchto možností jsou RAW plněné papriky. Tento typ pokrmu si mnozí oblíbili, protože nabízí rychlé a snadné jídlo, které je plné důležitých živin.

Plněné papriky

Syrové plněné papriky jsou vynikající volbou, pokud se snažíte vést zdravější životní styl nebo si jen užíváte chuť syrové stravy. Tento pokrm se jistě během chvíle stane oblíbeným rodinným jídlem.

Ingredience potřebné pro tento lahodný recept jsou poměrně jednoduché: čtyři až osm velkých paprik, mrkev, celer, slunečnicová a dýňová semínka, cibule, česnek a citronová šťáva. Prvním krokem je namočení slunečnicových a dýňových semínek přes noc nebo přibližně na osm hodin. Po dokončení je třeba semínka ráno propláchnout – ačkoli je nebude třeba vařit.

Plněné papriky lze připravit i bez nutnosti pečení.

Pro začátek přípravy pokrmu rozřízněte papriky shora dolů a odstraňte z nich semínka a stopky. Poté vezměte zeleninu a semínka a rozmixujte je v kuchyňském robotu, dokud nevytvoří hladkou strukturu. Lžicí vložte směs do paprik a umístěte je do mělké misky. Na závěr můžete na plněné papriky vymačkat trochu citronové šťávy, abyste jim dodali šmrnc.

Ingredience

  • 4-8 velkých paprik
  • 1-2 nastrouhané mrkve
  • 1 stonek celeru nakrájený na kostičky
  • 2 lžíce slunečnicových semínek (namočená přes noc)
  • 2 lžíce dýňových semínek (namočená přes noc)
  • 1/2 cibule nakrájené na kostičky
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 lžíce citronové šťávy
Raw plněné papriky můžete podávat samotné nebo jako přílohu.

Postup

  1. Slunečnicová a dýňová semínka namočte přes noc do studené vody. Ráno je propláchněte.
  2. Papriky rozkrojte napůl a odstraňte z nich semínka a vnitřní blány.
  3. Ve velké míse smíchejte mrkev, celer, slunečnicová a dýňová semínka, cibuli, česnek a citronovou šťávu.
  4. Směsí naplňte půlky paprik a naaranžujte je na talíř.
  5. Ihned podávejte nebo nechte vychladit v chladničce až 3 dny.

Vychutnejte si lahodné syrové plněné papriky. Ať už se je rozhodnete podávat jako přílohu nebo hlavní chod, určitě potěšíte své chuťové pohárky. Vyzkoušejte recepty na kuřecí paprikáš, šopský salát, zelné placky nebo salát Coleslaw.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang