Bezlepková bílková roláda – nejlepší recept

Ať už máte či nemáte bezlepkovou dietu, tato roláda vás zajisté nadchne a vynese do výšin.
Suroviny
- 6 bílků
- špetka soli
- 120 g cukru krupice
- 2 lžičky oleje
- 60 g strouhaných vlašských ořechů
- 60 g bezlepkové směsi
- 1 lžička pomerančové kůry
- 150-200 g pomerančového džemu
Pomerančová poleva
- šťáva z 1/2 pomeranče
- 1 lžíce horké vody
- 150 g cukru moučky
Postup
- Bílky ušleháme se špetkou soli, po částech přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh. Přimícháme olej. Ořechy smícháme s bezlepkovou směsí a pomerančovou kůrou a po troškách opatrně vmícháme do sněhu.
- Hmotu rozetřeme na plech vyložený pomaštěným papírem na pečení a při 180 °C pečeme po dobu asi 8 minut.
- Upečený plát přetáhneme i s papírem na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.
- Vychladlý plát potřeme džemem, svineme roládu, zatočíme ji do alobalu a uložíme asi na dvě hodiny do chladu.
- Z pomerančové šťávy, horké vody a cukru umícháme řidší polevu, roládu jí potřeme a na závěr posypeme povrch strouhanými ořechy.