Plněné papriky – raw strava
| 1.11.2013 | Pomazánky |
místní potraviny, semínka, papriky, řapíkatý celer
- 4 – 8 velkých paprik
- 4 střední mrkve
- 1/2 řapíkatého celeru
- šálek slunečnicových semínek
- hrst dýňových semínek
- cibule
- česnek
- šťáva z citronu
- Papriky očistíme a nakrojíme na polovinu, aby se daly plnit.
- Přes noc necháme odmočit slunečnicová a dýňová semínka a ráno je propláchneme.
- Na mixéru umixujeme mrkev, řapíkatý celer, slunečnicová semínka, dýňová semínka, cibuli, česnek a šťávu z citronu. Množství cibule, česneku a šťávy z citronu volíme podle chuti.
- Čerstvé BIO papriky mají velice svěží chuť, proto doporučuji použít místní BIO papriky.