Retro móda – návrat do minulosti

V dnešních dnech přichází na scénu trend s názvem retro móda. Tento styl se vrací do minulosti a dávné hity oprašuje a dává jim nový kabátek. Jestliže netušíte, co vše můžete letos v outfitech z retro kousků využít, nevadí. Na následujících řádcích si totiž na retro modely oblečení, doplňků a obuvi posvítíme pěkně zblízka. Proto čtěte dále a nechte se inspirovat společně s námi.

Jaké retro oblečení zakomponovat do letošních jarních šatníků?

Letos mohou ženy vsadit na kalhoty s vyšším pasem a s rozšířenou nohavicí. Tento trend se do módy opakovaně vrací a právě teď je čas na to, abychom ho znovu oživily. Do jarních šatníků se vám budou hodit i retro plisované a trapézové sukně s vyšším pasem. Volit můžete kousky s puntíky, které opět evokují retro styl. Na jaře vám pak budou slušet v outfitech i kratší trička. Aktuálně se jim říká crop topy. Do hledáčku by se vám mohla letos dostat i tie-dye móda. Kdysi se o ní mluvilo jako o batikování. I teď se jedná o oblečení, které kombinuje různé módní barvy v rozptýlených abstraktních obrazcích. Do retro outfitů nesporně patří i denimová móda. Vsadit můžete na riflové šaty, ale také na džíny s roztrhanými koleny nebo na módní denimové bundy s knoflíky. In budou také šaty s průstřihy. Aktuálně se však mohou stylové průstřihy objevit nejen v dekoltu, ale také na ramenou nebo v oblasti šíje a boků. Výběr tak záleží jen na vás a na vašich preferencích. V retro módě se musíte cítit dobře. Jedině tak z vás bude vyzařovat ta správná energie. Na stylové kousky se můžete podívat i na e-shop PRM. Tady je to s retro módou sázka na jistotu.

Jaké módní doplňky v aktuální sezóně mají retro nádech?

Letos můžete vsadit např. na velké dámské kabelky z přírodních materiálů. In budou klasicky kožené kousky v semišovém i v hladkém provedení. Opravdovým hitem pak budou kožené batohy v urban stylu s lesklými detaily. Ty mohou ženy vkusně sladit i se svými šperky ze zlata a ze stříbra, jako jsou náušnice, prsteny či přívěšky. In budou pro letošek i háčkované dámské kabelky. Vsadit můžete na kousky v pestrobarevném provedení. K těmto výraznějším barevným doplňkům pak letos vybírejte už jen decentní jednobarevné oblečení. Díky němu bude váš retro outfit působit vyváženě a harmonicky. Do jarních outfitů pak mohou ženy i muži zařadit i kulaté brýle a la lenonky. Do sportovních outfitů zase nezapomeňte zařadit stylové ledvinky s potiskem. Samotný potisk může mít mnoho podob. Někdo dá přednost malému logu své oblíbené značky, jiný zase upřednostní maxi potisk. Také retro móda by měla rezonovat s vašim charakterem a s vaší povahou.

Které boty budou ty pravé do outfitu v retro nádechu?

V letošní sezóně můžete do vašich outfitů zařadit baleríny v retro stylu. In budou ty na vyšší platformě v přírodních barvách. Do pracovních outfitů mohou ženy i muži zakomponovat módní mokasíny v semišové úpravě. K těm pak zvolte i vhodnou tašku v provedení z broušené kůže. Boty a doplňky v retro outfitu by k sobě měly totiž ladit. A to barvou, materiálem i svou strukturou. In budou letos také dámské a pánské tenisky. Volit můžete minimalistické kousky na nižší platformě. V letošní sezóně jsou sneakers tzv. must-have kouskem v šatníku každé moderní ženy nebo muže. Boty v retro stylu mohou mít také kotníkovou podobu. Ty se hodí zejména k džínům se zúženou nohavicí nebo k retro šatům a k sukním.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang