Jak se starat o pleť i bez drahých přípravků

Starat se o pleť a mít pokožku v hezkém stavu není zásluhou pouze drahých přípravků ale toho, jak se o ni člověk stará a zda umí používat přípravky na pleť správně. Krásná pleť závisí na pravidelné a správné péči. K tomu lze využít i přírodní a levné prostředky. Podívejte se proto na to, jak udržet pleť zdravou i bez toho, aniž byste utratili hodně peněz za luxusní kosmetiku.

Přírodní oleje jsou lepší než drahá kosmetika

Každý člověk by měl vědět, že pro pleť je nejdůležitější hydratace. Ta je potřeba v každém věku a nemusíte k tomu používat drahé přípravky. Bohatě si totiž vystačíte s přírodním olejem, jako je například kokosový olej, olivový nebo jojobový a nemusíte utrácet hodně peněz za drahé přípravky.

Velký výběr přírodních olejů naleznete na e-shopu Notino, kde můžete při nakupování uplatnit Notino slevový kód a získat slevu na celou objednávku. Každý večer před spaním aplikujte na vyčištěnou pleť několik kapek oleje a jemně jej vklepejte prsty do pokožky. Oleje krásně hydratují a chrání pokožku před škodlivými vnějšími vlivy.

Zelený čaj uklidní podrážděnou pleť

Zelený čaj není vhodný jen jako pití, ale také jako přípravek na podrážděnou pleť. V zeleném čaji jsou antioxidanty a dokáže uklidnit podrážděnou pokožku. Uvařte si tedy šálek zeleného čaje, nechte jej vychladnout a poté si v něm namočte pár vatových tamponů. Ty následně přikládejte na váš obličej a nechte pár minut působit. Zelený čaj a přípravky s obsahem zeleného čaje seženete na e-shopu Vivantis levněji, pokud uplatníte Vivantis slevový kód v nákupním košíku.

Sluneční ochrana pro dlouhodobé zdraví a krásu

I přesto, že je sluníčko skvělé a lidem dodává hodně energie nebo vitamínu D, stále je potřeba myslet na to, že vliv slunečního záření na pleť není příliš zdravý. Abyste doma nemuseli mít zásobu drahých krémů s vysokým SPF, můžete použít i kokosový olej nebo aloe vera jako ochranu před slunečními paprsky.

Ať už použijete kokosový olej nebo krém s SPF, důležité je, abyste svou pokožku chránili jakýmkoliv způsobem před spálením. Veliký výběr produktů s SPF nebo různé kokosové oleje, naleznete na e-shopu Sephora. Při nákupu přípravků na opalování můžete ušetřit se Sephora slevovým kódem.

Pleť je potřeba pravidelně čistit

Na lidskou pokožku se během dne zachytí mnoho nečistot a ty je potřeba pravidelně a důkladně odstraňovat. K této aktivitě lze použít levný přírodní čistící prostředek. Jednoduše smíchejte med s jogurtem a tímto způsobem budete mít hotový přírodní čistící prostředek. S ním můžete očistit jakoukoliv část na těle. Med má antibakteriální vlastnosti a jogurt vaši pleť zjemní.

Peeling na odstranění odumřelých kožních buněk

Z vašeho obličeje je potřeba pravidelně odstraňovat odumřelé kožní buňky. K tomu vám bude stačit peeling, který si můžete vyrobit sami doma. Smíchejte cukr s medem a vznikne levná peelingová pasta. Tu používejte podle typu pleti. Na mastnou pleť používejte 1x týdně, na normální 1x za 14 dní a na suchou 1x za měsíc. Po peelingu zůstane vaše pleť jemná a svěží.

Nezapomínejte na dostatek spánku a hydrataci

Používání různých přípravků na péči o pleť vaši pokožku nezachrání. Kromě péče o zevnějšek je důležité dbát i na to, abyste spali alespoň 7 až 8 hodin denně. Také si pohlídejte pitný režim a pijte hlavně čistou vodu. Pravidelný pitný režim a dostatek spánku je pro tělo nesmírně důležitý.

Starost o pleť nemusí být finančně náročná. Používejte dostupné, přírodní ingredience, zaměřte se na zdravý životní styl a můžete dosáhnout krásné a zářivé pleti i bez používání drahých kosmetických přípravků.

Zdroj foto: Freepik

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang