Jak na ložnici v industriální a mid-century stylu? Tipy na barvy, dekorace i nezbytné prvky

Každá ložnice si čas od času zaslouží menší obměnu. Jak zútulnit ložnici a vytvořit si ideální prostor pro váš odpočinek? Oblíbené a populární jsou industriální a mid-century styly. V čem se skrývá jejich tajemství a jak si podle nich zařídit bydlení? Máme pro vás několik tipů, s jejichž pomocí si vytvoříte moderní a funkční domov, ve kterém budete šťastní.

Co je industriální styl bydlení?

Věděli jste, že se dlouhodobě řadí k těm vůbec nejoblíbenějším? Inspirací pro jeho vznik byla průmyslová revoluce a jsou pro něj typické cihlové zdi, vysoké stropy a samozřejmě i industriální prvky (například holé žárovky, betonové dekorace a šedé tóny). Ložnice v industriálním stylu působí prostorně a vzdušně a nevyskytují se v ní žádné zbytečnosti. Kromě kvalitní postele a matrace je v ní místo jen na pár skříní a doplňků.

Co je mid-century styl?

Styl bydlení z poloviny století, jak by se dal mid-century styl přeložit, v sobě kombinuje tradiční prvky s těmi moderními. V jednom interiéru se tak může objevit retro nábytek po prarodičích i nadčasové doplňky. Oblíbeným mid-century prvkem v interiéru je například dřevěné obložení stěn. K tomu se krásně hodí postel z masivu, doplněná o matraci Spirit Superior, jež vám poskytne prostor pro relaxaci a přispěje k vašemu zdravému spánku.

Zdroj obrázku: Photographee.eu – stock.adobe.com

Nezáleží na stylu ložnice, kvalitní matrace je základem vždy

Ať už vás více zaujme industriální či snad mid-century styl, základem každé ložnice musí být hlavně kvalitní matrace, která vám poskytuje příjemnou oporu při spánku. Na čem můžete spát? 

V nabídce každého kvalitního prodejce najdete:

  • pěnové matrace,
  • latexové matrace,
  • pružinové matrace.

TIP: Ideální matraci si vybírejte podle svých preferencí a také vezměte v úvahu polohu, ve které nejraději usínáte. Nezapomínejte, že důležitá je kromě šířky a délky také výška matrace.

Zdroj obrázku: photosbysabkapl – stock.adobe.com

Do jakých interiérů se hodí industriální a mid-century trendy?

Výhodou obou interiérových trendů je to, že se hodí do velkých i malých interiérů. Industriální styl a atypické interiéry si spolu skvěle rozumějí a stejně tak spolu ladí styl bydlení z poloviny století s podkrovními prostory. Pokud se budete držet doporučení interiérových designérů, vytvoříte funkční, útulný a moderní prostor.

Jak vymalovat ložnici?

Pro zdravý a kvalitní spánek je důležité také to, v jakém prostředí usínáte. Nevíte, jak funguje spánek? Velký vliv na usínání mají vhodně zvolené barvy a atmosféra v interiéru. Jak vymalovat ložnici? Inspiraci můžete nasbírat v industriálním i mid-century stylu. Na stěny aplikujte tapety s motivem cihel nebo stěny vymalujte šedou, béžovou, tmavě modrou, zelenou či hnědou.

Mid-century a industriální styl: Doplňky do ložnice, které musíte mít

Jak zařídit ložnici stylově a moderně podle obou stylů? Kromě barevné palety se poohlédněte také po nezbytných doplňcích. 

K těm patří například:

  • retro povlečení,
  • anatomický polštář s povlakem s geometrickými tvary,
  • pokojové rostliny,
  • kovové a bronzové detaily,
  • barevný koberec (hranatý/kulatý koberec),
  • plechový budík,
  • plechová cedule pověšená na zdi či na dveřích.

Aby daný styl ve vašem domově fungoval, propojte ho s vašimi oblíbenými barvami i prvky a otiskněte do něj i kousek sebe.

Změňte styl své ložnice a vdechněte ji novou atmosféru. S pomocí industriálního i mid-century stylu snadno najdete odpovědi na to, jak zařídit malou ložnici, jak spojit obývák s ložnicí či jak uspořádat ložnici tak, aby se v ní dobře spalo a cítili jste se v ní báječně. Nebojte se experimentovat a při zařizování berte v potaz i to, co se vám líbí a co je pro vás typické. Tak vytvoříte interiér, ve kterém se budete cítit spokojeně, uvolněně a šťastně.

Zdroj cover obrázku: 4595886 – stock.adobe.com

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang